Ламбо и Аня Пенчева взривиха публиката в Царево

30.07.2019 16:40 | Видян 1309 пъти

Ламбо и Аня Пенчева взривиха публиката в Царево

Арт Поток 2019 завърши с представлението Актрисата на НТ Иван Вазов, което бе изиграно на открито на Лятна сцена в Царево пред погледите на близо 2000 зрители, дошли да аплодират любимците си Стефан Данаилов и Аня Пенчева.

Екипът на постановката бе извикан на три биса, а проф.Данаилов поздрави жителите и гостите на морския град и сподели, че фестивалът на изкуствата вече се е наложил в културния живот на България. Сред публиката бяха забелязани голямата българска актриса Татяна Лолова и тв водеща Петя Дикова заедно с поета Илиян Любомиров.

Четвъртото издание на Арт Поток преобрази Царево и Лозенец. Десет дневният форум събра на едно място разнородни културни събития, свързани с различни изкуства – театър, кино, музика,  литература и живопис. Фестивалът стартира с представлението Любовникът с Деян Донков и Радина Кърджилова.

За първи път от създаването на Арт Поток имаше опашка за билети пред Читалище Георги Кондолов. В две поредни вечери Георги Тошев представи документалните ленти и книги за Емир Костурица и голямата Невена Коканова. При огромен успех преминаха и премиерите на романа Живот в скалите на Мария Лалева, автобиографията на Христо Мутафчиев Черно на бяло написана от Тея Денолюбова и автобиографичната книга за Орлин Горанов Да започнем отначало реализирана в съавторство с Веселина Паскова.

В зала Галерия на Общински Исторически Музей в Царево, се откри и сборната изложба Добър ден. В експозицията със свои произведения участие взеха Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова и Стефан Божков.

Зрителите бурно аплодираха и представленията Направо от асансьора от Жерар Лозие, постановка на Иван Радоев, с участието на Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов, както и Една седмица не повече от Клеман Мишел, постановка на Емил Марков, с участието на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска.

По време на фестивалните дни и вечери гости на Арт Поток бяха актьорите Татяна Лолова, Юлиян Вергов, Ева Тепавичарова, Вера Шандел от Sentimental Swingers, режисьорката Роси Обрешкова, Любо Киров, Белослава, тв водещи Диана Любенова и Жени Марчева. Много от популярните личности се включиха и в кампанията Модерно е да се чете, която е подкрепена от Арт Поток.

„Фестивалът бележи най-успешната си година. Той се превърна в събитие, което кара хората да идват в Царево и Лозенец, да се усмихват и да го очакват всяка година с нетърпение. Не само в арт средите, но и всички, които почиват по южното Черноморие искат да бъдат част от тази магия. Искрено се надявам през 2020 година още повече зрители да станат посланици на Арт Поток“, заяви Димитър Тодоранов, продуцент на културния форум.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Мариана Попова изчерви мрежата с...

Мариана Попова отново привлече погледите с поста си,...

Глория разкри заради кого изглежда...

Глория редовно изкушава от профилите си в социалните...

Няма коментари към тази новина !

*}