Дръж, Дженифър, убиеца!

21.06.2019 12:53 | Видян 1523 пъти

Дръж, Дженифър, убиеца!

Това не е типичната комедия. Дебелашките шеги (за щастие) са сведени до минимум, а бурните смехове от закачките определено ще бъдат рядкост за всеки зрител на „Убийствена мистерия“ (Murder Mystery). Не е и типичният екшън – ставаме свидетели на едва една гонка с автомобил, едно преследване, гарнирано с престрелки и тук-таме някое убийство, оставено в повечето случаи обаче зад кадър.

Въпреки че премиерното заглавие на Netflix се определя като комедиен екшън, нито смехът, нито високият адреналин могат да ви подготвят за това, което ви очаква на малкия екран. А то е – свежо намигване към криминалетата, излязло сякаш от страниците на Агата Кристи.

Това е разковничето, което заковава на удобния диван вкъщи, а режисьорът Кайл Нюачек се възползва максимално от това. Иначе казано, ако някой беше взел книгите на прочутата писателка и беше решил да се заиграе без особена претенция и с необходимото чувство за хумор с историите, резултатът щеше да бъде точно „Убийствена мистерия“. Разбира се, несъмнено в полза на заглавието работи и звездният каст, в чийто гръбнак се превръщат Дженифър Анистън и Адам Сандлър.

И двамата са популярни с комедийните си роли, но – ако трябва да направим сравнение, тук екранната Рейчъл от „Приятели“ абсолютно обира овациите. Нейната героиня - фризьорката Одри е отегчена от брачния си живот, но въпреки всичко - все така изпълнена с любов към мъжа си (Сандлър), мечтаещ за бъдеще като детектив, но уви – все още неуспял.

За 15-ата годишнина от сватбата им той инсценира, че отдавна е замислял пътешествието до Европа, което й обещава още след сватбата им като меден месец. Както редовно се случва в комедиите, всичко се обърква още с качването на самолета и екскурзията се гарнира с множество убийства, вместо с романтика. Първият мъртъв пада на тузарска яхта, а от Одри и мъжът й Ник зависи да докажат невинността си пред френските власти.

Имаме разнообразни заподозряни сред героите. Сред тях попадат персонажи като рали състезател, махараж (от санскрит означава крал), бивш военен, бодигард, млада съпруга – златотърсачка и отлъчени от семейството син и племенник. Продуцентите, сред които са и самите Сандлър и Анистън, са си написали домашното за отличен – в редицата със заподозряни има азиатка, мексиканец, руснак, афроамериканец и европейци. А в случай, че някой се чуди как една фризьорка може да разгадае подобно заплетено убийство – то нека изгледа „Убийствена мистерия“ и Дженифър Анистън ще отговори с точност на въпроса му.

Над 30 милиона души вече гледаха заглавието по Netflix и това съвсем не е изненадващо. Освен доказал се във времето актьорски състав, лентата впечатлява с оригинален подход към разказваната история. Филмът определено не дава екзистенциални отговори за житейските въпроси, но въпреки това е развлекателен начин да прекараме уикенда си вкъщи в разгара на обикновено не особено силния откъм филмови заглавия летен сезон.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !