НЗОК убива и рекетира деца, синдикатите против падане на цените, узаконена партийна корупция в 1 ден

19.06.2019 17:11 | Видян 678 пъти

НЗОК убива и рекетира деца, синдикатите против падане на цените, узаконена партийна корупция в 1 ден

Днес пред очите ми един българин, хей така на улицата, в самия център на София, на 2 крачки от Съдебната палата се заколи – преряза си гърлото със стъкло от счупена бутилка, при това старателно. Понеже реагирахме мигновено, а поискахме и допълнително подкрепление от институция, сравнително бързо дойде линейка, после още 1. Полицията не реагира в рамките на 15 минути, нищо че градската й централа е на 3 минути пеша от инцидента - на 1 минута с кола.

Не снимах, не разпитвах, не причиних допълнителна болка на човека и спасяващите го, дано да са успели да опазят този живот физически. Страхувам се, че психологически това спасение ще бъде абсолютно невъзможно. И така са милиони. Тези, дето не гласуваха, понеже не виждат светлина в безкрайния тунел.

Физическо спасение може и да се намери, но как ще спасим нашите души. Новините, които заварих в редакцията, когато се върнах от мястото на инцидента:

Здравната каса, която взе нов половин милиард лева отгоре от джобовете ни, два месеца се мота, за да не помогне на гаснещо дете, че и прати 14 000 лв. сметка на родителите му! Това, докато министърът на здравеопазването, който доказа, че освен от този ресор, не разбира нищо и от финанси, а уж е бюджетар, пишеше дълги писма до Мая Манолова. Тя била виновна за хаоса в здравеопазването! Защо? Защото привлича вниманието към проблема на медицинските сестри и санитарите, на които щяха да вдигнат мизерните минимални заплати с 50%, както обещаха, а им дадоха по 5 на сто...

Синдикатите се оказаха противници на свалянето на ДДС поне за лекарствата и хляба, сиреч на цените им. Уникум в света! Тези са същите, които пресмятат, че 80% от семействата в България са под социалния минимум, тъй като работещите в тях са далеч под прага на статистическата средна заплата. Само им напомняме, че в България даже средната пенсия е под прага на бедността, колкото и нисък да е той. А само миналата година ЦЕНАТА НА ХЛЯБА СКОЧИ НАД 50%, плюс че бедните хора са и най-болни, така че другото, за което броят стотинките си са лекарствата, а У НАС ТЕ СА ПО-СКЪПИ ОТ ПОВЕЧЕТО НАЙ-БОГАТИ СТРАНИ В ЕС.

В най-неграмотната – доказано от ЕС и при това най-задълбочаващо се неграмотната, пак по данни на Европа, държава – България, нормално е да падне ДДС, а с това и цените на книгите. И, моля, да не ни убеждават, че това е комунизъм, както се опита да направи премиерът, защото намаляването на данъците е ЯСНО ДЯСНО. 26 от 28 държави в ЕС имат диференцирани ставки на ДДС, 23 от 28 са с десни правителства. Така и да има бедни, поне няма гладни...

А заради грешка на министъра на финансите, властта ще разбие цялата политическа система, като напук – и си го признава – ще намали субсидиите на 1 лв. на глас, забравяйки, че един ден и тя ще бъде опозиция – вече беше. Престъплението на 1 човек или група хора, поне като такова го квалифицира Наказателният кодекс на тази държава, ще бъде платено от партиите. И то от бедните, понеже ГЕРБ и ДПС са ясни – ще узаконят връзките си с големия бизнес, който няма и друг избор, освен да ги дарява, понеже държат бухалката НАП и я размахват яко срещу всеки „неправилен”. Апропо, това става на 5-годишнината от протестите срещу модела КОЙ! SOS!...

И още: кандидатстваме за  европроект, който не се финансира от България, а от Брюксел, обаче един министър, на когото европейските пари не са работа, нито му е в българския ресор, не дава там, където фигурира моето име да минава каквото и да било и чрез телефонното право подсеща бг чиновниците, които движат нещата. Преследва ме отдавна.

Никой не се интересува от качествата на проекта, от важността му, от това, че идва точно навреме и е по посока на решаване на проблемите, породили унищожителната критика от Европейската комисия към българското образование отпреди дни за нарастващата неграмотност и липсващата дигитализация.
Всъщност, интересува се някой. Европейската комисия, до която отнесохме случая – лично до председателя Юнкер, само за ден реагира и назначи проверка в България.

Със сигурност казусът ще занимае и бъдещия европейски главен прокурор, защото е показател как работят, или по-точно как не работят нещата в нашата страна. Затова за 5,5 г. от 7 по този програмен период сме усвоили само 1/4 от парите на ЕС. И то по един начин, заради който ще си плащаме тепърва от нашия данъкоплатски джоб – не само за къщите за гости...

Борис Ангелов

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !