Милица Гладнишка става гласът на Големия Брат

19.06.2019 17:27 | Видян 1271 пъти

Милица Гладнишка става гласът на Големия Брат

Джаз-певицата Милица Гладнишка се впуска в ново предизвикателство като се превръща в гласа на Големия брат от класическото произведение на Джордж Оруел „1984-а“, издадоха в аванс от трупата на старозагорския куклен театър.

Пиесата по романа ще излезе на сцена за възрастни в края юли, като постановката е дело на Веселка Кунчева, която от доста време работи с местните актьори. Работата по спектакъла е започнала още през миналата година по време на десетата международна творческа лаборатория, като е имало известни колебания дали да бъде показана „Животинска ферма“ или остро-пародийната творба на Оруел. Надделял е вторият текст в превод на Андрей Манолов и Лидия Божилова, като музиката е написана специално от композитора Христо Намлиев. Двама гостуващи художници ще се погрижат за ефектите, включително и чрез 3  D-мапинг от Полина Герасимова и аерографната живопис на Мирчо Мирчев.

Близо дузина са актьорите, които ще дефилират по сцената с маски и костюми, сред тях е и пристигналата този сезон от Сливен възпитаничка на НАТФИЗ Мария Джайкова.

Идеята на старозагорските кукленици е точно с този спектакъл да участват в предстоящото 11-то издание на фестивала „Пиеро“, който ще се проведе през септември. По думите на продуцента на пиесата Дарин Петков, който е и директор на трупата в Града на липите, имало вероятност Гладнишка да влезе в кожата и на още няколко герои.

Източник: monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !