Няколко неща, които ще ви помогнат да разберете своето бебе

01.04.2019 09:47 | Видян 1161 пъти

Няколко неща, които ще ви помогнат да разберете своето бебе

Едно от големите предизвикателства, които срещат родителите, особено с първото си дете, е това да разберат какво всъщност иска това малко, беззащитно същество, което се мръщи, издава звуци, мрънка, плаче и т. н.

Знаците, по които да разпозная КАКВО ИСКА МОЕТО БЕБЕ?
Едно от големите предизвикателства, които срещат родителите, особено с първото си дете, е това да разберат какво всъщност иска това малко, беззащитно същество, което се мръщи, издава звуци, мрънка, плаче и т. н. Какви са сигналите, които ни дава, когато е гладно, когато е мокро?

Общуването с новороденото, бебето и малкото дете се основава в много голяма степен на невербалната комуникация, на която ние, възрастните, сме позабравили да обръщаме внимание. За голямо наше съжаление бебетата не идват с дисплей, на който да се изписва какво означава това сумтене, мрънкане или плач. Затова единственият начин да научим този урок е по метода на пробата и грешката.

Но все пак има и някои знаци, които биха ни помогнали да опознаем по-бързо и по-ефективно нашето бебе.

Гладен съм!

Бебето ни дава сигнали, че е гладно дълго преди да започне да плаче. То отваря широко уста като малко птиче, върти си главата наляво-надясно, лапа, дъвче и смуче юмруците си понякога доста шумно, прави сукателни движения, смуче ви по врата, ризата или всичко, което се доближи до устата му.
 
Ако не обърнете внимание на тези знаци, бебето започва да плаче - плачът е късен сигнал за глада на бебето. Игнорирането на тези сигнали и оставянето на бебето да плаче могат да доведат до проблеми с храненето.
 
Когато бебето вече е много гладно и изнервено, слагането на гърда е много по-трудно, а ако е изтощено от плача, може да посуче малко и да заспи, без да се е нахранило.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Експериментът в Барселона: Концерт...

Барселона премина успешно през един от най-интересните...

Защо се правят паузи в пиенето на...

Мнозина смятат минералната вода за най-полезното нещо на...

Няма коментари към тази новина !

*}