Гледаме отличения с Оскар Сам на скалата

03.03.2019 09:00 | Видян 814 пъти

Гледаме отличения с Оскар Сам на скалата

На снощната церемония по връчване на филмовите награди Оскар, продукцията на National Geographic САМ НА СКАЛАТА (Free Solo), посветенa на забележителния катерач Алекс Хонълд, грабна златната статуетка в категория Най-добър документален филм.

Наградата приеха създателите на филма, режисьорът Елизабет Чай Васарели и световноизвестният фотограф и планинар Джими Чин, които освен партньори в заснемането на продукцията, са партньори и в живота. „Благодарим на National Geographic, че повярваха в нас.“ казаха Чин и Васарели.

„Благодарим ти Алекс Хонълд, че ни даваш смелост, че ни учиш как да вярваме в невъзможното и че ни вдъхновяваш. Този филм е за всички, които вярват в невъзможното.” Отличеният с Оскар и БАФТА САМ НА СКАЛАТА е наречен от New York Times „изключителен подарък за всеки, който смята, че границата на човешките постижения далеч не е достигната“.

Документалният филм ще бъде излъчен премиерно на малкия екран на 03.03. от 20:55 часа с премиера без реклами по National Geographic. САМ НА СКАЛАТА е един изумителен, съкровен и решителен портрет на соло катерача Хонълд, който се готви да осъществи дългогодишната си мечта – да изкачи най-прочутата скала в света, Ел Капитан в националния парк Йосемити, висока 914 метра... без въже.

Продукцията ни представя вдъхновяваща история на атлет, който поставя на изпитание тялото и убежденията си в стремеж към триумф над невъзможното. Той разкрива каква е личната цена на успеха.

С изкусното си майсторство и шеметна операторска работа, Васарели и Чин успяват да уловят по един изключително красив начин искрените човешки мигове, наред с екстремното катерене на Хонълд. Резултатът е триумф на човешкия дух.

САМ НА СКАЛАТА бе обявен за един от десетте най-добри филма за годината от Entertainment Weekly и бе признат от критиците по цял свят като „един от най-впечатляващите документални филми за годината“, „изключителен“, „изумителен“ и „визуално смайващ“.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Новата на Рачков влиза във Фермата

Тежка депресия налегна актьорът Димитър Рачков в разгара...

Кичка Бодурова стана болногледачка на...

Кичка Бодурова се е посветила изцяло на болния си съпруг...

Няма коментари към тази новина !

*}