Властелинът на пръстените прави филм за The Beatles

01.02.2019 12:02 | Видян 1247 пъти

Властелинът на пръстените прави филм за The Beatles

Бащата на „Властелинът на Пръстените“ Питър Джаксън е на път да превърне 55 часа архивни кадри във филм за The Beatles. Все още неозаглавената лента е плод на договорка между Епъл и компанията на режисьора - УингНът Филмс.

Проектът ще претвори на голям екран сесиите по записа на последния албум на Ливърпулската четворка Let It Be, а Джаксън ще работи с кадри, които обхващат периода 2-31 януари 1969 г.

"Имаме достъп до тези часове непоказван до сега видео архив и 140 часа аудио записи.
Това ни кара да сме сигурни, че филмът ще е изживяване, което феновете на The Beatles отдавна чакат“, разкрива именитият режисьор. Той сравнява проекта с машина на времето, която ще ни транспортира директно в 1969 г. в студито на легендите, за да видим как тези феноменални артисти правят музика заедно.

"След като изгледаш всичките видео записи, които Майкъл Лидзи-Хог е направил 18 месеца преди групата да се разпадне, осъзнаваш, че това е истинско историческо богатство. Разбира се има драматични моменти, но нито едно от разногласията, с които този албум дълго време е свързван. Гледаш как Джон, Пол, Джорд и Ринго работят заедно, създават нови, сега класически, песни от нулата. Не е само завладяващо, но и забавно, вдъхновяващо и неочаквано интимно“, разкрива Питър Джаксън и добавя, че за него е предизвикателство и чест да има достъп до този архив, за да направи филма.

За да види лентата бял свят Питър Джаксън отново влиза в екип с продуцента Клер Олсен и редактора Джейбз Олсен, с които миналата година направиха документалния филм „Те няма да остареят“ за Първата световна война. Подобен проект няма как да се случи и без благословията на Пол Макартни, Ринго Стар, Йоко Оно Ленън и Оливия Харис, които съдействат напълно за реализацията. Датата на премиерата за момента не е фиксирана.


Източник: Монитор

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !