Ахчиева с най-висок рейтинг, Коко излъга

28.01.2019 14:45 | Видян 2588 пъти

Ахчиева с най-висок рейтинг, Коко излъга

Обявеният от ген.директора Коко Каменаров и програмния Е.Кошлуков мотив за изгонването на Валя Ахчиева е 100% лъжа. Всъщност тя е с най-висок процент гледаемост по ГАРБ в уж обществената тв.

Има ли бандитска цензура в България? Този въпрос става все по-основателен, след като началници в БНТ изненадващо през миналата седмица решиха да свалят предаването за разследваща журналистика „Открито“ на Валя Ахчиева. Проверка на Фрог показа, че въпросното предваване е с най-висок рейтинг в обществената телевизия. Ето и доказателствата, които се основават на пипълметрията на ГАРБ, която отчита гледаемостта на всички телевизии:

На 13 януари т. г., в неделя вечерта се излъчи последното разследване на Ахчиева за незаконен добив на цимент. Мониторингът за деня сочи, че „Открито“ безапелационно задминава по рейтинг всички предавания от деня, като води с няколко пункта дори новинарския блок, с който БНТ се гордее. Ахчиева заковава 3,8% гледаемост срещу 3,2 за новините. Другото публицистично предаване „Денят започва с Георги Любенов“ се нарежда на трета позиция с 2,7 % рейтинг.

Фрог се сдоби и с друго измерване на ГАРБ от конкурентна на БНТ телевизия. От него пък е видно как се подреждат по гледаемост предаванията на трите телевизии-Нова, БТВ и БНТ за 13 януари. Обществената телевизия се нарежда най-високо в тази класация именно с предаването „Открито“- 23 място. Реално няма друго предаване на националната телевизия, което да прави по-голям пробив в конкуренцията.

Интересно е да се проследи и какво е мястото на „Окрито“ в пипълметрията спрямо другите публицистични предавания като „Референдум“ и „Панорама“ да речем. От изследванията, с които Фрог разполага се вижда следното съотношение в рейтинга на последните предавания: „Открито“- 3,82 %, „Панорама“-3,80%, „Референдум“-3,20%.

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !