Живи комини с Ивайло Христов с премиера на София Филм Фест

24.01.2019 15:32 | Видян 1462 пъти

 Живи комини с Ивайло Христов с премиера на София Филм Фест

Най-новият филм на Радослав Спасов „Живи комини“ (награди за най-добра второстепенна женска и мъжка роли и за музика на кинофестивала „Златна роза”) ще има премиера на 23-ия София Филм Фест (7-29 март).

Уважаваният български оператор и режисьор със специфичен авторски почерк разказва една самобитна история, която допълва пъстрия калейдоскоп на новото българско кино. 

Сюжетът отвежда зрителя в планинско село, обитавано от столични интелектуалци. След смъртта си един от тях, бохем и шегаджия, оставя сценарий за погребението си и видеозаписи, с които го режисира. Купил е и място в гробището, където обаче се натъкват на скала... 

Междувременно в кръчмата от екрана текат неговите изповеди и шеги и скръбната церемония неусетно прераства във веселие. Филмът е за любовта, която човек оставя и след себе си.

„Живи комини“ е сниман в живописното село Ковачевица, а прототипи на героите са действително съществуващи личности и с помощта на черти от техните характери режисьорът рисува картина на едно отминало време, което хората помнят с различни ценности, морал, взаимоотношения, приятелство и силна любов.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Уилям наруши мълчанието си за рака на...

Принц Уилям обеща да се "грижи" за принцесата на Уелс,...

Македонци пристигат в Съни бийч с...

Група македонци ще пристигне в хотела в „Съни бийч“ тази...

Няма коментари към тази новина !