Азис и Горан Брегович на една сцена в Белград

23.01.2019 12:50 | Видян 1845 пъти

Азис и Горан Брегович на една сцена в Белград

Възможността да излезе на една сцена с балкански звезди, сред които Горан Брегович, Мария Шерифович, Желко Йоксимович и Степан Хаусер, ще получи Азис.

Те ще бъдат специални гости по време на първата церемония по връчването на наградите MAC (б. а. - Music Awards Ceremony) , а кралят на поп-фолка е сред номинираните. Събитието ще се проведе в най- голямата зала в Белград - Štark Arena, а датата е 29 януари. Сред номинираните са най-популярните изпълнители от Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора и Македония.

Дуетната песен на Азис със сръбската певица Йелена Карлеуша - „O.S.T.A.V.L.J.A.M.T.E“, ще се бори за триумф в категорията „Колаборация на годината“. Карлеуша, която е известна още като балканската Ким Кардашиян, участва в категорията й със съвместното си парче с Аца Лукас - „Bankina”.

Всички меломани ще могат да гласуват в интернет платформата на MAC или чрез есемес. Първоначално са номинирани около 200 изпълнители, а след първия етап по гласуването, ще останат по 6 номинации във всяка една категория.

Категориите са общо 13, сред които „Поп хит“, „Рок хит“, „Денс хит“, „Фолк хит“, „Хип-хоп хит“, „ Най-добър млад изпълнител“, „Музикален клип на годината“, „Концерт на годината“ и други.

„MAC ще бъде музикално-сценичен спектакъл, който за първи път ще разтърси Балканите, а на сцената ще може да се случи всичко.

Подготовката е много сериозна, ще бъдат използвани най новите аудио и видео технологични новости, за да може церемонията да бъде наистина на много високо ниво“, коментират организаторите от Skymusic.

Идеята на организаторите е през следващата година в номинациите да бъдат включени и изпълнители от другите балкански държави.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети: ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !