Александър Русев: Фикс-идея ми е да направим шоу в България

19.11.2018 12:45 | Видян 3949 пъти

Александър Русев: Фикс-идея ми е да направим шоу в България

Мирослав Бърняшев е една от големите звезди в кеча, където се подвизава под псевдонима Александър Русев. Българинът е изпълнил американската си мечта, преминавайки през редица препятствия. За тях разказа в интервю за предаването Код Спорт по ТВ+ в родния си град Пловдив.

- Здравей, Мирославе! Откъде дойде прозвището ти Александър Русев? Кой е кръстникът?

- Предполагам, че аз съм кръстникът. Дадоха ми избор да си избера име, а името Александър винаги ми се е струвало много българско. Русев пък е мой приятел, с когото преди гребяхме заедно – Васил Русев. Харесах неговата фамилия и станах Александър Русев.

- Какво е чувството да прелетиш хиляди километри и да си в родния град Пловдив с любимите хора?

- Неописуемо е, няма такова място като вкъщи. Да се прибереш при мама, тате, при брат ми, да ти сготвят домашно ядене. Километрите никога не са ми пречели да си пристигна вкъщи.

- Мусака имаше ли първата вечер?

- Естествено! На летището! (смее се)

- Бил си гребец – защо се отказа от този спорт?

- Първо да кажа защо почнах – родителите ми бяха гребци. Майка ми е втора на световно първенство. Беше ми интересно още като по-малък, но винаги бях голям и широк и майка ми по нежен начин ми казваше: „Гребането не е за теб.“ А всъщност искаше да ми каже, че съм прекалено голям за гребане. (смее се) На 16 години вече бях минал през баскетбол, бойни изкуства и т. н. Физиката ми малко се изтъни, бях станал само 93 кг и реших да се пробвам с гребането. Много ми хареса, но няколко години по-късно нещата започнаха да се променят. Станаха повече политически, отколкото най-добрият състезател да печели или да влиза в определена лодка. Започнаха машинациите. Беше преди едно световно първенство до 23 години. Бяхме в една четворка, но ми казаха, че не съм перспективен и сложиха други хора. Това беше последният ми момент в гребането.

- Как ти подейства това тежко разочарование?

- Определено е тежко разочарование. Тогава тотално спрях със спорта. Почнах да тласкам гюле, защото бях в спортното училище и трябваше да тренирам нещо. Като че ли когато си по-малък, приемаш тези неща по-зле. Като по-голям, можех да си кажа, че такъв е животът и да го приема като мотивация. Наистина ми беше много кофти, но знаех, че трябва да продължа нанякъде и смених посоката.

- И продължи по един добър път – как един гребец сбъдна американската си мечта? Разкажи ни цялата история.

- С много помощ от Бог. Определено ако беше само до мен, нямаше как да стане тази работа. Имаше толкова много препятствия не само с кеча, а и още преди това със стигането до Америка и с оставането в страната.

продължи >>

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !