Заплашват Софка с 2 години затвор

17.10.2018 14:23 | Видян 1548 пъти

Заплашват Софка с 2 години затвор

Две години затвор заплашват Софи Маринова заради факта, че се е качила без разрешение върху скалния феномен Каменни гъби край Кърджали. Певицата решила именно там да снима новия си клип, без да се съобразява, че това е защитен обект.

Според Наказателния кодекс изпълнителката е повредила защитен природен обект. Именно там тя решила да снима новия си клип Мили, мили, в който участие взима партньорът ѝ Гринго.

Той от своя страна също е сниман, докато ходи по каменните гъби.

„Който унищожи или повреди природен обект и с това причини вреда, се наказва с лишаване от свобода до две години или с поправителен труд”, гласи ал.1 от НК.

Според кодекса, ако не са причинени значителни вреди, но има такива, лицето може да бъде глобено с 20 хиляди лева, пише България днес.

Местни хора са категорични, че Скалните гъби се рушат по всяко време на годината, а катеренето по тях ги съсипва. Природният феномен е защитен от 1974 година, а постоянната човешка намеса застрашава различни животински видове като орел змияр, египетски лешояд и испанско каменарче.

Самата Маринова потвърди, че точно там е снимала клипа, но отказа да говори за резила. Геолози пък твърдят, че скалните формации са опасни за здравето, защото съдържат клиноптилолит.

Според експерта Гергана Митева, голяма част от гъбите са разрушени именно заради вредата, която им нанасят хората, които си чупят по парче от тях постоянно. А метеорологичните условия също им вредят, поради което скалите не спират да се ронят.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !