Vogue нареди Соня Йончева в световния топ 5 на вдъхновяващите жени

11.10.2018 10:16 | Видян 1592 пъти

 Vogue нареди Соня Йончева в световния топ 5 на вдъхновяващите жени

Соня Йончева попадна в списъка на индийското издание на Vogue за топ 5 на вдъхновяващите жени по света. Българското сопрано се нареди в класацията до имена като Линдзи Вон, учената Силвия Ърл, тенисистката Гарбине Мугуруса и състезателката по голф Аника Соренстам.

Българската звезда Соня Йончева се утвърди като едно от най-уважаваните имена в света на операта. Тя се е изявявала в някои от най-важните сцени по света, сред които операта Метрополитън, Берлинската опера, Кралската опера и др. Нейните незабравими превъплъщения в култови роли й заслужиха одобрението на критици и публика през годините пише в престижното издание.

Сред последните професионални успехи на Йончева е дебютът й в главната роля в „Медея“ по Луиджи Керубини в германската столица. За първи път режисирания от Андреа Брет спектакъл се игра през уикенда, като на сцената в Берлин оперната певица ще се изявява поне до края на октомври. Първата си изява в постановката пък Йончева посвети на Монсерат Кабайе, която издъхна преди дни.

Междувременно една от най-известните ни оперни прими по света отпразнува и четвъртия рожден ден на сина си Матео. Празника тя отбеляза в Берлин, като специално за повода бе взела торта, вдъхновена от култовата сага на „Марвел“ - „Отмъстителите“.Матео е плод на любовта между Йончева и диригента Доминго Хиндоян.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Принц Уилям отчаяно се нуждае от брат...

Докато носи тежестта на шокиращата диагноза рак на...

Защо Кейт не даде на Уилям да седне...

Новината, че Кейт е била диагностицирана с рак и е...

Няма коментари към тази новина !