Шарл Азнавур почина на 94 години

01.10.2018 15:47 | Видян 1302 пъти

Шарл Азнавур почина на 94 години

Легендарният френски певец Шарл Азнавур си отиде на 94-годишна възраст, съобщиха негови представители пред АФП. Той е починал в дома си в планината, намиращ се в Южна Франция.

През 2018 година Азнавур имаше здравословни проблеми. Отмени концерт в Санкт Петербург след прилошаване, както и проявите си в Япония, след като счупи раменната си става при падане в дома си.

На 93 изпълнителят от арменски произход изнесе прощалния си концерт у нас миналия декември. Както винаги, той излезе на сцената елегантен, изпълнен с живот. Шарл Азнавур танцува сред атмосферата на автентичен френски театър и изправи на крака публиката с професионалните си изпълнения и с автентичното си чувство за хумор.

Сред публиката тогава бяха посланикът на Франция Ерик Льобедел и Йорданка Христова, която сподели снимки и написа:

"Изумителен! Уникален! Шарл Азнавур! Четири картини от концерта му в София. Прекланям се пред величието!"

Певецът представи най-доброто от 70-годишната си кариера. Почитателите му пееха заедно с него, особено когато прозвучаха най-популярните Две китари, Бохеми, Тя, Аве Мария. Шарл беше в прекрасна форма и аплодисментите на феновете му не стихнаха дълго след края на спектакъла, продължил повече от час и половина, без антракт.

Изпълнител, поет и композитор, Азнавур е съавтор на над 1300 песни. В света са продадени 180 милиона копия от неговите записи. Азнавур е изиграл над 60 роли в киното.

Източник: Дир

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Рекордът ти остарява, а ти не:...

Легендарният български футболист Христо Стоичков...

Украинската Ким Кардашиян със...

Алена Омович не спира с провокациите и отново остави...

Няма коментари към тази новина !