Методът 4-7-8 или как да заспим само за 1 минута

13.09.2018 10:21 | Видян 1799 пъти

Методът 4-7-8 или как да заспим само за 1 минута

По принцип проблемите със съня се дължат на стрес, притеснение и дори вълнение. Независимо каква е причината, резултатът е един и същ: въртим се в леглото до сутринта, а на следващият ден се чувстваме повече от ужасно.

Недоспиването води до депресия

На пазара има много приспивателни, билки и чайове, които обещават да ви отпуснат и мигновенно да заспите. Не отричаме полезното действие на лайката, маточината и лавандулата, които са сред най-известните и ефикасни методи за приспиване.

Как да се възстановим след безсънна нощ

Но има един метод, който няма да ни коства и стотинка, а ще ни помогне да заспим и то само за 1 минута. Всичко, което трябва да направим е просто да дишаме според техниката 4-7-8.

Методът 4-7-8 представлява дихателна техника, която има за цел да достави повече кислород на тялото и така то да се отпусне и съответно да се подготви за сън.

Когато сме стресирани, притеснени или развълнували, дишането ни е по-забързано, тъй като в кръвта нахлува много адреналин и сърцето ни бие учестено. Идеята на метода 4-7-8 е да успокои дишането и цялата нервна система.

За да усетите ефекта от метода, трябва да спазвате следното правило:

продължи >>

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !