Владо Николов: У нас има работа за всички, освен за мързеливите!

23.08.2018 11:37 | Видян 1601 пъти

Владо Николов: У нас има работа за всички, освен за мързеливите!

„В момента в България има толкова много работа и толкова недостиг на работна ръка, че е просто срамно. И всеки, който има желание, може да си намери хубава работа, която да е добре платена“, изригна волейболната легенда Владимир Николов пред вестник „Шоу“.

Спортистът е категоричен, че смело и отговорно твърди, че само мързеливите се оплакват, че няма какво да работят, а това не отговаря на истината. „Казвам го и към тези, които ще заявят, че в Северозападна България, например, хората са бедни, защото няма работа. В Северозападна България има толкова много земя, която чака някой да я обработи, каквато няма в никоя друга част на България. Ако пък някой реши да каже, че не е доволен от системата в избрания от него бранш, в който иска да работи - ами да смени бранша!“, коментира още Николов в много откровен разговор пред народното издание. Преди ден именно волейболистът, който миналата година бе част от риалитито „Фермата“, представи шампионката по лека атлетика Ваня Стамболова, която пък ще е част от предаването през предстоящия му сезон. В контекста на мотото на шоуто „Съединение“, тъй като в него на фокус ще бъдат именно демографската криза, емигрантите и обединението на нацията, Владо Николов заяви, че на него истински му пука, че България се топи и изчезва.

„Това, което аз мога да правя по въпроса е да използвам факта, че хората ме гледат и понякога чуват онова, което казвам, за да пропагандирам с послания за демографския проблем у нас. Както и да давам личен пример (волейболистът има 4 деца, бел. ред.)“, допълни Николов. Според него ако всяко здраво българско семейство има по четири деца, след 15-20 години ние ще бъдем процъфтяваща страна, а не най-застаряващата в Европа. Спортистът смята още, че най-сериозният проблем е, че хора, които работят в сферата на образованието, отиват в чужбина, за да печелят повече като сервитьори. Той е на мнение, че щом има излишък в бюджета, както съобщава правителството, този излишък може да бъде ползван именно за увеличение на учителските заплати, така че тези специалисти да не емигрират.

Цялото интервю с Владо Николов четете в новия брой на вестник „Шоу“.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !