Иванка Тръмп спира модната си линия

25.07.2018 14:40 | Видян 1699 пъти

Иванка Тръмп спира модната си линия

Дъщерята на американския президент Иванка Тръмп спира модната си линия. След година и половина на спорове за потенциален конфликти на интереси Иванка, която е съветник в Белия дом, заяви, че приключва с компанията.

Тя е взела това решение, след като няколко големи универсални магазина се отказаха от марката, въпреки, че твърди, че го е направила заради служителите си.

"Аз не знам кога и дали някога ще се върна към бизнеса, но аз знам, че моят фокус в обозримо бъдеще ще бъде работата ми във Вашингтон, така че вземането на това решение в момента е единственото справедливо за моя екип и партньори", заяви Тръмп в разпространеното съобщение.

След покачване на продажбите през 2016 г. благодарение на кампанията за президентските избори, марката пострада след избирането на Доналд Тръмп и редица вериги магазини решиха да се откажат от нея.

Тя бе лансирана в сегашния си вид през 2014 г. в партньорство с фирмата G-III Apparel Group, която произвежда и доставя дрехи и аксесоари.

След избирането на баща й и назначаването й като съветник в Белия дом, Иванка запази мажоритарното си участие в марката, но я прехвърли в тръст, за да намали рисковете от конфликт на интерес. Дъщерята на Тръмп оценява бизнеса си на над 50 милиона долара в скорошно публично оповестяване на финансовите данни.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Ингеборг Бахман - пътуване в...

Филмът на Маргарете фон Трота - Ингеборг Бахман -...

Кейт Мидълтън е благодарна за...

Кейт Мидълтън е "особено благодарна" за "дискретния"...

Няма коментари към тази новина !