Група Хибрид атакуват лятото с любовно парче

24.07.2018 11:29 | Видян 1199 пъти

Група Хибрид атакуват лятото с любовно парче

Дебютното парче на група Хибрид се казва Благодаря ти и разказва за любовта и безграничността на човешките взаимоотношения. Благодаря ти е първата песен на групата с видеоклип. Двамата музиканти се запознават покрай трибют на група Queen и постепенно разбират, че от допирните им точки в музиката може да се роди нещо интересно. Група Хибрид съчетава фънк, R&B и джаз музиката. Музикантите бяха любезни да отговорят на въпросите на Slava.bg.

1. Благодаря ти не е първото парче на група Хибрид. Защо избрахте именно нея за първото си видео?
Благодаря ти е един необикновен и особено специален проект за нас. Създавайки песента ние усещахме, че сме напипали правилната формула, добавихме универсалните съставки, а за финал сложихме и една голяма част от себе си.

2. Казват, че Родопите са магична планина. Какво разказва сюжетът във видеото на фона на тези приказни места?
Цялата идея за видеото се гради върху символичната стойност на нещата от живота, която буквално изречена, би придобила банален характер. Благодаря ти е едно пътешествие, което символизира Любовта. Любовта е всичко около нас.

3. Разкажете ни малко повече за реализацията на Благодаря ти.
Благодарим на нашия режисьор Стефан Пеев за това, че предварително посочи именно Дяволския мост за финалните кадри. Благодарим на нашите актьори Миряна Генчева и Любен Христов за това, че с присъствието си, потопиха всички в атмосферата и посланиието на песента. Благодарим на един от най-талантливите съвременни китаристи у нас, нашия голям приятел - Иван Йорданов (ЧЕРИ). Благодарим на Цветелина Маринова за това, че се превърна в наш гримьор. Благодарим и на всички, които повярваха в нас и вдъхнаха живот на това, което правим.

 4. Как започна всичко за група Хибрид?
Една сутрин се събудихме и си казахме: "И ти ли имаш чувството, че всичко започва едва сега?"(Смеят се). Това разбира се беше в широкия кръг на шегата. Запознахме се през 2013 покрай успешен национален трибют на група Queen. Общите ни възгледи в духовно отношение и любовта ни към музиката, родиха Хибрид.

5. Кои са стиловете, които се преплитат в звученето на групата?
Не се поставяме в каквито и да било рамки. По-скоро обединяваме пъзела на стиловете, отколкото да го разделяме на отделни парчета. Музиката е едно цяло. Тя извира от нас, всичко се случва тук и сега.

6. Колко дълъг е пътят за алтернативните изпълнители у нас?
Нямаме никаква представа,а и в интерес на истината това не ни вълнува особено. Ние правим това, което смятаме, че трябва да правим. Правим това, което ни кара да се чувстваме живи. Нищо друго няма значение.

 7. Кой бихте определили като успешен пример за вас в България?
Себе си. Както и всички наши колеги, които все още възприемат Музиката като висша форма на комуникация, а не като бизнес. Симпатизираме на млади банди като Funky Miracle и SoulBmoll. В колата си слушаме новия албум на Любо Киров. 

8. Какво предстои за групата от тук нататък?
Работим усилено по създаването на първия албум на групата. Не бързаме. Следващия сингъл ще е специална изненада за нашите почитатели. Песента ще е много по-различна от всички песни, които сме издавали до момента. Вярваме, че въпреки това, всички лесно ще разпознаят характерния почерк на Хибрид.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !