Втора японска принцеса иска обикновен мъж за съпруг

27.06.2018 12:32 | Видян 709 пъти

Втора японска принцеса иска обикновен мъж за съпруг

Аико стана втората японска принцеса само за 2 години, която обяви, че иска обикновен мъж да стане неин съпруг, предаде CNN. Това ще я принуди да се откаже от царския си статус, но ще получи бонус в размер на 1 милион долара.

Аико, третата и най-младата дъщеря на покойния принц Такамадо, братовчед на император Акихито, ще се ожени за Кей Мория, 32-годишен служител на корабната компания NYK Line. Двамата се запознали преди по-малко от година, официално ще отбележат годежа си на 12 август и ще се оженят в храма Мейджи в Токио на 29 октомври.

Принцесата, която има магистърска степен по социални грижи, познава родителите на Кей от работата си в местна НПО.  Двойката открива, че имат много общи неща, не само страстта си към глобалното благосъстояние. И двамата се наслаждават на ски, книги и пътувания.

Аико не е първата принцеса в своето поколение, която планира да напусне кралското семейство. Миналия май, втората й братовчедка и най-голямата внучка на императора, принцеса Мако, съобщиха, че планира да се ожени за Кей Комуро, който работи в адвокатска фирма. Въпреки това двамата отложи брака си през февруари, заявявайки, че все още не са готови за брак.

Аико не е пряк потомък на император Акихито, който възнамерява да абдикира през 2019 г., така че не привлича същото внимание като принцеса Мако. Ангажираността й обаче ще повдигне въпроси за бъдещето на най-старата наследствена монархия в света. Въпреки дебата за въвеждане на законодателство, което да позволи на жените да се изкачат на трона, раждането на принц Хисахито през 2006 г. - първият мъж, наследник на семейството на Империята от 40 години - сложи край на тази дискусия.

Ако принцесите Мако и Айко се оженят за обикновени хора, броят на членовете на императорското семейство ще падне до 17, като увеличи тежестта на царските задължения върху останалите.

Резолюция, добавена към законопроекта за абдикиране на Императора миналия юни, призова правителството да започне да обсъжда въпроси, свързани с наследяването, включително възможността принцеси да създават нови клонове на семейството, след като се оженят за обикновени хора, позволявайки на новите членове да поемат задълженията на имперското семейство. Сватбата на принцесата би могла да ускори призивите за това обсъждане.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

iOS 14: Ако вашият iPhone показва...

Apple пусна iOS 14 с редица основни подобрения на...

Първа АГ болница стана на 70 г.

Първа АГ болница в столицата, известна и като Света...

Няма коментари към тази новина !

*}