Дани Спартак е големият победител в първия сезон на кулинарното риалити на Нова тв Hell’s Kitchen. Той получи парична награда на стойност 100 000 лева и договор с ресторанта на шеф Виктор Ангелов.
Печелившата формула за Дани беше здравата ръка, с която управляваше кухнята си в решителния момент, като колегите му припознаха в него роднина на шеф Ангелов, съдейки по високия тон и силата на виковете на Спартак.
Преди да се впуснат във финалния кръг от състезанието, Дани и Филип получиха задачата от шеф Ангелов да разработят собствени 4-степенни менюта, а времето, за което трябваше да го направят, бе само една нощ. Разбира се, финалната задача, която двамата получиха от шеф Ангелов, бе далеч по-сложна от това да приготвят сами авторските си менюта. В ресторанта на Hell’s Kitchen се завърнаха бившите участници, а финалистите си избраха отборите в честна игра. Така Дани и Филип облякоха чисто белите куртки на шефове и трябваше да влязат в ролята на шеф Ангелов и да контролират изкъсо своите екипи.
Изборът на авторски менюта също се оказа от ключово значение. В стремежа си да покаже максимума от себе си, сложното основно ястие на Филип се оказа твърде трудно за приготвяне от неговия отбор и той значително се забави с издаването на поръчките си още в средата на вечерта.
След най-важната за двамата вечерна резервация, шеф Ангелов бе готов със своето решение, като взе под внимание и анкетните карти, които попълниха гостите в ресторанта. Изборът му бе труден, но и напълно категоричен – победител в първия сезон на Hell’s Kitchen България да бъде Дани Спартак.
Първият сезон на най-известното състезание за професионални готвачи е в историята, но вече започнаха записваният за кастингите на втория сезон.
Източник: Монитор