Министър Вълчев ще раздава „оскари“ за наука

19.02.2009 16:15 | Видян 2753 пъти

Министър Вълчев ще раздава „оскари“ за наука

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Даниел Вълчев ще връчи годишни награди за наука „Питагор“. Церемонията ще се състои на 26 февруари 2009 г. във Военния клуб, София. С престижната награда ще бъдат отличени учени и научни колективи, които имат съществен принос за развитието и популяризирането на българската наука и научни резултати.

Специални призове ще бъдат връчени за развитие на корпоративната наука в страната и за големи инвестиционни проекти в областта на научните изследвания. Номинациите са в 14 категории, в които се състезават 118 учени, а най-оспорвани са категориите за млад учен и жена-учен.

Жури от утвърдени и международно признати български учени ще оцени номинациите. Критериите включват наукометрични показатели, участие в международни организации и проекти, принос за развитие на научната област в България и други. Победителите ще получат парични и предметни награди, осигурени от Министерството на образованието и науката.

Голямата награда „Питагор” е с награден фонд от 10 000 лв. и ще бъде връчена за две категории. Останалите отличия са с награден фонд от 5 000 лв. Статуетката „Питагор” е изработена от скулптора Вежди Рашидов. Водещи на церемонията ще са мистър „Стани Богат“ Ники Кънчев и актрисата от Народния театър Биляна Петринска. Гости на събитието освен известни учени, ще бъдат още и хора от бизнес средите, които допринасят за развитие на науката в България.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Настимир зад фикуса: Фото на деня

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Няма коментари към тази новина !