ДА! Бар №1 в света отвътре
10.04.2018 14:28 | Видян 1885 пъти
Светлина на свещи, стилизирано ретро, дървения, тежки завеси през салона, симпатични бармани, които правят бързи движения пред стената от бутилки всякакъв алкохол. Собственикът и шеф в кулинарния смисъл на думата Франки Соларик го отваря преди 10 години и оттогава прави своите молекулни експерименти, както колегите си от типа на великия каталунец Феран Адриа – неговият ресторантьорски еквивалент.
От гурме ресторантите е взет и техния ритуал при поднасяне на поръчката, да се прави интригуващо описание на съставките и получения резултат. Забавно е! Емблематичният коктейл за заведението е Манхатън, но не какъв да е, а опушен.
Прави се с канадското уиски Краун Роял Специална Резерва. Струва 60 лв. Което е нищо на фона на най-скъпото малко – супер ултра специална селекция Гленфидих за 190 лв. без канадското ДДС от 13% и без бакшиша, разбира се. Най-евтиното малко уиски е 11 лв. без ДДС, а най-евтиният коктейл е 20 лв. Димящо Мохито, поднесено с пяна от различни продукти в мидена черупка, Дайкири в кокосова черупка и сервирано върху поднос с пясък и миди и с купчина лимоново сорбето с кокосови стърготини са други изобретения на великия майстор на напитките, които нямат аналог в света. Усещането е наистина уникално, незабравимо и неповторимо, а времето на това място сякаш лети.
свързани новини
НАЙ-НОВИ
Правя милиони благодарение на жена...
Конър Макгрегър говори за жена си Дий Девлин: "Бяхме...
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !