3,5 млн.нощуват у нас, но ги броим 10,5 млн.туристи*

19.03.2018 16:20 | Видян 10562 пъти | Гласували 1

3,5 млн.нощуват у нас, но ги броим 10,5 млн.туристи*

Лияна Панделиева 7 март, Гласове

Ние сме Швейцария на Балканите (или на Западните Балкани?);
 
Щяхме от Варна да правим Ротердам на Черноморието; Слънчев бряг е родният Бенидорм. Последната новина е, че Странджа ще е българският „Ел Камино де Сантяго“. Някакви идеи за български Южен Полюс и българска Патагония?
 
Ключов проблем на новия маршрут е липсата на места за настаняване – ни хотели, ни къщи за гости, ни къмпинги, а тези 170 км е предвидено да се изминават за около девет дни. Но у нас, така или иначе, всеки може да се настани, където намери за добре, да си напали огън, да се разположи на всяка земя, сякаш е негова.

В същото време България е изключена от европейския велотуризъм, защото не само нямаме маршрути за велосипедисти, но в цяла България няма нито един хотел, където велотуристи да могат спокойно да оставят колелетата си, да ги сервизират. Годишните приходи от велотуризъм в Европа са около 55 млрд. евро, но всички пътища за велотуризъм заобикалят страната ни от външната страна.

Въпреки че вече десетки години се говори за веломаршрут край Дунав, който да е продължение на този, който тръгва от Германия покрай реката, това нито се случва, нито предстои да се случи. Поредното Световно туристическо изложение в Берлин.

България вече безвъзвратно загуби историческото и изключително стратегическо местоположение на това изложение и то бе откупено от Турция и за трета година сме там, където никой не може да ни намери. Въпросът обаче е с какви предложения страната ни участва за пореден път на форума?

продължи >>

Етикети: , , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Изгубената творба на Маргарет Мичъл...

Десетилетия наред милионите почитатели на Маргарет Мичъл...

Признание шокира Фермата

Признание на фермера на седмицата шокира всички...

Няма коментари към тази новина !

*}