Бандерас влиза в обувките на Пикасо

19.03.2018 12:40 | Видян 1569 пъти

Бандерас влиза в обувките на Пикасо

Холивудската звезда с испански корени Антонио Бандерас ще хване четката и боите за ролята на създателя на кубизма Пабло Пикасо. В 10 серии той ще пресъздаде целия живот на един от най-големите художници в света за втория сезон на документалната поредица на Нешънъл Джографик „Геният“. Премиерата на сериала е на 22 април от 21:55 ч. с двоен епизод.

“Историята на живота на Пабло Пикасо ме вълнува отдавна и толкова много уважавам този човек, с който сме родени на едно и също място - Малага. За мен е истинско предизвикателство да работя с екипа на Нешънъл Джиографик, с който пресъздадохме автентичната история на един от най-иновативните художници в света“, коментира Бандерас участието си в поредицата, която този сезон носи заглавието „Геният: Пикасо“.

Сериалът ще сложи акцент на бурния живот на най-противоречивия художник на 20-ти век. Детето чудо, не се задоволява с това да имитира работата на най-добрите. Той се заема да създаде свой собствен стил и така променя изкуството завинаги. „Геният: Пикасо“ изкарва на показ музите, изкуството и сложната личност, които стоят зад произведенията на изкуството.

При обявяването на избора на Бандерас за главната роля, изпълнителният продуцент Рон Хауърд заяви, че актьорът е „естественият избор“. “Той, както и Пикасо, има особен подход към живота – без трабута, което ще добави уникални щрихи към гениалността на образа, към което се стремим“, обясни Хауърд.

Режисьор на сериала е Кенет Билър, който е и сценарист заедно с Ноа Пинк и Стефани Смит.

Първият сезон на поредицата „Геният“ сложи фокуса върху живота на Албер Айнщайн, изигран от неотразимия Джефри Ръш. Продукцията спечели 10 номинации за наградите „Еми“, и се превърна в най-успешната дебютна поредица в историята на канала, с повече от 45 милиона зрители по света.

Източник: Monitor

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !