Незавършен е Ага, с който закриваме Берлинаре

29.01.2018 10:16 | Видян 1137 пъти

Незавършен е Ага, с който закриваме Берлинаре

Лентата на българския режисьор Милко Лазаров Ага ще закрие 68-я Международен филмов фестивал в Берлин. Филмът все още не е завършен, в момента се работи по мастера на звука в специално студио в немския град Хале.

Проектът с работно заглавие Нанук стартира още на форума София мийтингс през 2014г. Сюжетът разказва историята на Седна и Нанук, които живеят далеч на север в юрта и мечтаят да съберат семейството си. След смъртта на Седна Нанук извървява дълъг път, за да открие напусналата ги преди години дъщеря Ага. Това е притча за залеза на човека, за любовта и самотата на мъжа. Филмът е заснет в Якутия, Сибир, а снимките са реализирани за два месеца.

„За някои може да е странна темата за ескимосите, но още Йордан Радичков е написал прекрасната книга Януари, където се споменава Якутия, така че имаме стъпки в тази посока“, заяви Милко Лазаров в ефира на БНТ. Ага е засент на 35мм. филмова лента, а премиерата му в България ще е на 7 март по време на София Филм Фест.

Любопитен е факта, че новия филм на режисьора Стивън Содърбърг, който също отива на Берлинаре,също не готов и никой не го е гледал. Той ще представи в Берлин хоръра Unsane, в който се разказва за жена, затворена против волята й в психиатрия.

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Надал е най-големия ми съперник, той...

Световната тенис звезда Новак Джокович иска да играе...

Млада сензация в бокса дари $20М на...

Боксьорът Райън Гарсия дари 20 милиона долара на хората...

Няма коментари към тази новина !