Фаворитът за Оскар с краден сюжет

26.01.2018 14:59 | Видян 1834 пъти

Фаворитът за Оскар с краден сюжет

Създателите на един от тазгодишните филми, фаворити за Оскар, Формата на водата са обвинени в плагиатство, пишe The Guardian, цитиран от актуално. Обвиненията са от семейството на американския писател и сценарист Пол Зиндел, който е и носител на наградата Пулицър.

Според тях режисьорът Гийермо дел Торо е плагиатствал от произведения на Зиндел. "Ние сме удивени как такава голяма филмова къща е могла да създаде филм, сюжетът на който е толкова явно заимстван от постановката на моя покоен баща Пол Зиндел от 1969 г. Let me hear your whisper, заяви неговият син Дейвид Зиндел.

От кинокомпанията Фокс сърчлайт, която е създател на филма, отричат Гийермо дел Торо по какъвто и да е начин да е взаимствал нещо от труда на Зиндел.

The Guardian отбелязва, че в сюжетите на двете произведения наистина има много сходства. Лентата на мексиканския режисьор получи наградата на американските кинокритици от САЩ и Канада Critics' Choice в категорията Най-добър филм.

Формата на водата имаше номинации в 14 категории и получи 4, включително за най-добра режисура. Филмът е фаворит за тазгодишните Оскар-и с цели 13 номинации, сред които и основната - за най-добър филм.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Българското село - вече в неделя от...

От 31 март „Българското село“ ще се излъчва всяка неделя...

ЗаПлетени истории: Завръщането на...

Плетените дрехи са хит в световните трендове, хем за...

Няма коментари към тази новина !