Участници от MasterChef стартират поредица от кулинарни дуели в Преди обед
16.01.2018 14:01 | Видян 1452 пъти
След голямата празнично преяждане двете гурме красавици ще съберат сезонни продукти и авторски идеи, за да вдъхновят зрителите на bTV да сложат на семейната трапеза достъпни, вкусни и здравословни ястия.
Елена и Йоана ще спазят традициите на MasterChef и ще се снабдят с качествени продукти от фермерския пазар. „Царицата на яйцата“ няма да изневери на любимия си продукт и ще заложи на протеинов омлет от белтъци, който ще комбинира със салата от топли зеленчуци, пълна с фибри.
„Противникът“ ѝ в кулинарния дуел ще предложи на зрителите на Преди обед по bTV питателна и здравословна печена пъстърва върху пикантен хумус, която се приготвя за броени минути.
И двете финалистки в любимото кулинарно шоу на България ще признаят, че животът и навиците им в кухнята са белязани от опита им в MasterChef. На впечатляващото гурме състезание за престижната титла те отдават доброто планиране на менютата в ресторантите, където се изявяват, бързината и мултифункционалността при процесите по създаване на изкуство в чиния.
Йоана ще сподели пред репортерът на Преди обед Венета Георгиева, че ежедневието ѝ е ангажирано с организирането на любимите ѝ от години брънчове и управлението на столичен ресторант, а Елена ще се похвали, че освен по-голямата увереност в семейния ресторант, създава и води курсове в кулинарно училище.
Запечени орехи и семена от кориандър, комбинирани със сушени домати, 1 с.л. прясно мляко, 1 с.л. бадемово брашно и няколко капки ароматен зехтин ще дадът плътен вкус на четирите белтъка за омлета на Йоана. Карамелизираните от собствените си захари чушки и целина, тя ще поръси с портокалова сол за свеж аромат.
За да оползотвори всички продукти, бронзовата финалистка във втория сезон на MasterChef ще предложи на зрителите на bTV бърз десерт – крем Забайоне, който се приготвя от останалите жълтъци, малко захар и твърд алкохол по избор.
През това време Елена ще запечата рибата в сол и ще я постави да се пече, ще приготви малки безглутенови банички с пълнеж от задушен в сметана спанак и сушени домати и ще свари нахут, който ще подправи с пушен червен пипер, къри, сол, зехтин и печен чесън.
Сместта ще пасира до получаване на гладка смес, ще я постави като канапе, върху което ще аранжира букет от свежи салати. Ястието ще завърши с филе от запечената риба и бързите, ароматни банички.
Ще успеят ли двете кулинарки от MasterChef да се вместят в бюджета, чие ястие ще надделее със своята бързина на приготвяне, хранителна стойност, вид и вкус и ще се придържат ли към правилата на честната игра в кулинарните дуели Елена и Йоана, зрителите ще видят утре от 9:30 часа в Преди обед по bTV.
НАЙ-НОВИ
Рекордна година за България по брой...
България уверено върви към целта си в туризма за 2024 г....
коментари
- коментари
- напиши коментар
- изпрати на приятел
- гласувай
Няма коментари към тази новина !