Цветана Манева: Аз съм бабата на всички в Скъпи наследници

15.01.2018 09:30 | Видян 5138 пъти

Цветана Манева: Аз съм бабата на всички в Скъпи наследници

Тази вечер стартира дългоочаквания сериал „Скъпи наследници“ по бТВ. Най-мащабната българска продукция в областта на телевизионното кино ще се излъчва от понеделник до петък от 18 часа. Легендата на киното и театъра Цветана Манева е едно от ключовите лица в поредицата. Актрисата, която влиза в ролята на баба Злата — мистериозна възрастна жена, живата памет и въплътената мъдрост на селото и региона, разказа в студиото на „Преди обед“ по бТВ за образа си в сериала и работата си с младите актьори в продукцията.

Какъв ще е вашият образ в сериала?

Ако мога с едно изречение да обобщя образа си – баба Злата знае всичко за всеки, а никой нищо не знае за нея. Пълна енигма е. Тя помага, поощрява, окуражава, лекува с билки. Баба Злата е свръхсензитивен човек. Вероятно е получила способностите си, или поне аз така си фантазирах, построявайки ролята си, в следствие на едно много екстремно и трагично събитие, след което се е отключила дарбата ѝ. Освен това тя е баба без да има внуци - тя е баба на всички.

Трудно ли ви беше да влезете в ролята на баба Злата?

Баба Злата дълги години е била близка с главата на семейството - дядо Дочо, и отдавна починалата му съпруга Соня. Работата ми беше интересна, защото ролята ми е извън стереотипа, извън стандарта. Сценаристите успяха да поддържат образа, да разпределят добре участието ми, така че да не се експлоатира много - да изчезва за известно време, след това да се появява пак.

Какво ще ни кажете за мястото на снимките?

Семейната сага „Скъпи наследници“ е първият български телевизионен сериал, сниман в автентично село, построено специално за целта, както се прави в Холивуд. Селото е ситуирано сред невероятно красива природа, а за разлика от останалите персонажи, баба Злата живее не в автентичните къщи на Бели Вит, а в гората.

Има много нови актьори в новия сериал на бТВ?

Младите са по-динамични и не по-лоши от предишни поколения актьори. В Скъпи наследници има интересни млади артисти. Аз мисля, че бях предразполагаща в работата си с тях. Моята задача е да се държа съвсем нормално и по време на снимки - благосклонно, за да могат младите да се отпуснат, да се чувстват комфортно, докато работим.

Давахте ли съвети и напътствия на по-младите си колеги?

Когато репетираме и минаваме през текста преди снимки, гледам максимално добре да върша партньорската си работа спрямо тях, за да ги провокирам. Започва се от това да ме чуват, когато говоря, да възприемат и да се замислят. Младите са способни, талантливи, рефлективни и мислят.

Как планирате да посрещнете предстоящия си рожден ден?

Ще го посрещна само със съпруга си Явор Милушев. Понякога съм злокобно мислещ човек. Когато човек достигне определена възраст, става насилена радостта от рождения ден, тъй като отсечката към финала се скъсява непрекъснато. И е парадоксално, абсурдно да се радваш. То е радост само дотолкова, че си жив, ако си и здрав, е прелест.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !