Ванко 1 отново в затвора, карал пиян

06.01.2018 09:20 | Видян 2943 пъти

 Ванко 1 отново в затвора, карал пиян

Рапарът Ванко 1 отново е в затвора, този път заради шофиране в пияно състояние. Иван Главчев бил спипан зад волана с 1,3 промила алкохол в кръвта, пише Dnes.bg

42-годишният рапър бил хванат на 14 ноември миналата година, докато карал автомобила си „Мерцедес Е250“.

Той бил задържан и срещу него било образувано досъдебно производство, съобщи Канал 3. Ванко 1 обаче успял да се споразумее с прокуратурата, а споразумението е одобрено от Софийския районен съд на 13 декември м. г.

Магистратите са постановили ефективна присъда от 3 месеца затвор и са отнели правото на Ванко 1 да шофира за срок от 1 година.

Тъй като рапърът е с постоянен адрес в Пловдив, решението на столичните съдии е изпратено за изпълнение на пловдивската прокуратура и Главчев вече е приведен в затвора в града под тепетата.

Рапърът влезе в затвора и през 2003 година, когато бе осъден на 12 години затвор за сводничество, организиран престъпен трафик на жени и незаконно притежание на оръжие.

Заради поправка на прословутия чл. 155 от Наказателния кодекс, с която драстично бяха намалени наказанията за сводничество, Ванко 1 излежа едва половината от присъдата си.

Поправката стана известна като „Ванко 1“, а скандалът бе наречен от тогавашния председател на Народното събрание Георги Пирински – „парламентарен гаф на 2006 г.“.

Източник: tialoto.bg
Снимка: Булфото

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Райна съблазнява от Ямайка

Фолкпевицата Райна отново пътешества по света. Този път...

Оспорвана надпревара, смях и обрати...

„- 20“ точки в колелото на съдбата и чувал с картофи...

Няма коментари към тази новина !