Катя и Здравко издават албума Златен Ритон

30.11.2017 16:44 | Видян 2115 пъти

Катя и Здравко издават албума Златен Ритон

Изненада, която ще зарадва най-вече колеционерите сред почитателите на Ритон, се крие в албума Златен Ритон. Дуетът издаде компакт-диска паралелно с юбилея си Музика и любов, която влезе в музикалната история с грандиозния спектакъл в Зала 1 на НДК на 18 октомври.

Изненадата се крие в обложката на диска. Върху нея са отпечатани всички албуми, издадени през 40-те години, в които Ритон са на сцена, съобщава официалната страница на дуета във Фейсбук.

От вътрешната страна на обложката се крият дългосвирещите винилови плочи, дисковете, аудикасетите, видеокасетите - там е и скандалната снимка на Катя и Здравко за плочата Прегърни ме, забеляза ПИК.

Всичко знаещи хроникьори на поп сцената у нас припомнят за скандала, който навремето се развихрил около винила, събрал много от хитовете на Ритон като Между да и не, Някога, а не сега, Къде си, Двете длани ми дай и, разбира се, Прегърни ме, дала името си на албума.

На фотосесията преди отпечатването на плочата Здравко се снимал гол до кръста. А Катя по рокля с тънки презрамки, които обаче не се виждали на кадъра и така се създала илюзия, че и двамата са голи.

От Балкантон категорично отказали да разпространят из търговската мрежа плоча с голите звезди. Все пак през 1982 г., за времето на соца подобни кадри бяха немислими. Последвал втори опит - на кадър №2, изпратен до българската звукозаписна компания, Здравко вече облякъл сако, но половинката му - отново с голи рамене. И тази снимка не била одобрена.

Едва от третия опит, обложката била отпратена за предпечат. Инструкциите на Балкантон били да се вижда поне сантиметър-два от роклята на едрогърдата певица.
От две години насам Ритон се върнаха към доброто старо време и предизвикаха носталгия сред ценителите на аналоговия звук, издавайки два албума и на грамофонни плочи - червената Пътят към твоето сърце и жълтата Ритон в ритъма латино.

Подобно предизвикателство колегите им в музикалния бранш все още нямат смелост да предприемат - както творците от тяхното поколение, така и младите изпълнители. Златен Ритон също ще има винилова версия, този път в бяло.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !