Гледаме Сляпата Вайша с добавена реалност

25.11.2017 09:10 | Видян 1549 пъти

Гледаме Сляпата Вайша с добавена реалност

Домът на киното ще стане домакин на първата среща на българските киномани с новата версия на „Сляпата Вайша“ на Теодор Ушев. Във версия с добавена реалност (VR) анимацията ще се завърти на 9 декември в рамките на Канадските филмови дни в България.

Ушев, който се разписа като първия българин, част от Американската филмова академия, раздаваща оскари, ще бъде специален гост на събитието. Негова е и селекцията от канадски анимации, получавали номинации за "Оскар", която ще бъде излъчена отново в Дома на киното през следващия ден.

Заглавията в програмата представят както нови имена, така и изявени творци с опит и международна слава. Те показват различните региони на страната (от Арктика през Монреал до дивите простори на Британска Колумбия), запознават публиката и с творчеството на интересни женски гласове в съвременното канадско кино.

Престоя в татковината, Ушев ще трябва да съчетае с множеството си чуждестранни ангажименти. Само преди дни аниматорът изнесе лекции във Ванкувър и Токио, а междувременно завърта колелото и за първия си пълнометражен игрален филм „Пумпал“. Лентата е вдъхновена от едноименния роман на Владислав Тодоров, а снимките ще стартират на догодина. Сред страните, чиито комунистически монументи Ушев иска да включи във филма си, са България, Румъния, Македония и Сърбия. За да придаде магически нюанси на шокиращите паметници, режисьорът ще анимира 25 минути от лентата.

Източник: Monitor



автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !