профили

Юлия Тимошенко

Юлия Тимошенко

Рождена дата: 17.11.1960
Пол: Жена

Юлия Володимировна Тимошенко (родена 27 ноември, 1960 г.) е министър-председател на Украйна от 24 януари до 8 септември 2005г. и за втори път от 18 декември 2007 г. Лидер е на партията Блок Юлия Тимошенко.
Преди да стане първата жена министър-председател на Украйна, Тимошенко е един от ключовите лидери на Оранжевата революция, заедно със станалия по-късно президент Юшченко, с когото в момента са в сложни отношения. В този период някои западни медии я определят като Жана Д'Арк на революцията.
На 28 юли 2005г. списание Форбс я определя като третата най-влиятелна жена в света.
Преди политическата кариера, Юлия Тимошенко е успешна, но спорна бизнес дама в бизнеса в сектора на газа и горивата. Русия обаче я преследва с претенции за стотици милиони долари дългове на фирмата й.  Определяна е като възможен кандидат за президент на Украйна през 2010 г.
Юлия е една от новите световни модни икони. Характерна е с типичната си за Украйна прическа – плитки, носени като корона около главата. Облича се при Марк Джейкъбс в създаваната от видния американски дизайнер линия на гиганта Луи Вюитон – една от най-скъпите марки в света.
 

Новини

Тимошенко се радва на масажи в ареста

Редовни масажи в следствения арест се правят на бившия...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !