профили

Криско

Криско

Рождена дата: 11.05.1988
Пол: Мъж

Кристиан Талев – Криско е роден на 11 май 1988 в София. Израства в семейство на музиканти и неговата професионална музикална кариера стартира в детските му години в музикалните предавания. През 2005 година започва да пише за себе си Поп , R&B и Хип-хоп песни а малко по-късно започва да учи и тонрежисура. С течение на годините започва да прави песни и за българските популярни изпълнители. През 2008г. работи като тонрежисъор в Радио1.
Криско работи с Елица Тодорова , Миро , Невена Цонева , Любо , Дивна , рок група „Конкурент” и други. Неговата кариера се разделя на две посоки – като изпълнител и като музикален продуцент.В ампоато си на изпълнител набляга въгху хип-хоп звученето примесено с поп мотиви , а в създаването на песни за други изпълнители стилът е напълно новаторски с миксиране на поп, рап , денс и етно в едно.
За Криско 2011г. е една от най-успешните. Той създава песента „Слагам край” (музика,текст и аранжимент) за Миро , която се превърна в един от големите хитове на поп изпълнителя. В края на годината Криско написа още една песен която направи над 1 000 000 гледаемост за първата си седмица, и се превърна в тотален хит – „И ти неможеш да ме спреш” на младата Дивна. И двете песни достигнаха първите места във всички родни класации. „Разрешена любов” се казва самостоятелният сингъл на Криско който не слезе от първото място 4 месеца в родния ефир. Това е и първият български клип заснет на един кадър (One-shot Video)
Само за няколко години Криско се превърна в един от най-популярните изпълнители в България, а от скоро и музикални продуценти! Посещенията на неговата продукция в интернет надхвърля 15 милиона.

Новини

Криско уловен с чуждо, докато Цвети кара тежка бременност

Сладък е животът на българския рапър, който обикаля...

Рачков разсмива бебето на Криско

Димитър Рачков разсмива нероденото бебе на Криско....

Криско купи яхта на Цвети

Рапърът Кристиан Талев-Криско развърза кесията и направи...

Криско баща мечта

Oткакто Криско официално призна, че ще става баща, с...

Криско и Мария Илиева купонясват в Слънчев бряг

Криско и Мария Илиева са поредните бг знаменитости, които...

Тъщата на Криско не го иска за зет

Тъщата на рапъра Кристиан Талев-Криско не го понася,...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !