Notice: Undefined property: Smarty::$cacheing in /home/slava/m.slava.bg/lib/Smarty.class.php on line 697
slava.bg - Профилът на Азис

профили

Азис

Азис

Рождена дата: 07.03.1978
Пол: Мъж

Азис е роден като Васил Троянов Боянов на 7 март 1978 г. в Сливен. Според него самия това е станало не къде да е, а в прочутия местен затвор, но майка му отрича информацията. Макар и артист по душа и посетител на курсове за манекени, Кралят на попфолка се пробва за общ работник в най-голямата българска модна къща Агресия. Местоработата му не е в някой от бутиците й, а в огромния завод на компанията. По ирония на съдбата старото име на голямата фабрика в жк Толстой е Осми март.
Както е известно, пътят към славата винаги е трънлив, за Азис още повече предвид ромския му произход. Той обаче има харизма, дори и по онова време просто като Васил Троянов. Заплащането като общ работник, разбира се, не може да оправдае амбициите на костинбродското момче. Васко иска повече. Вижда около себе си красиви момичета с красиви дрехи и мечтае да бъде като тях.
Дори в биографичната си книга разказва как винаги е искал да бъде девойка. А една от най-добрите му приятелки сега - Юлиана Кънчева, му помага да стане манекенка. Азис следи  обявите за конкурси за модели и се явява на абсолютно всички. На един от тях Джули, както той я нарича, го забелзява и дори го дава за пример на останалите кандидатки за добре обиграна пластика и походка. Заедно започват да преподават котешка походка. Васко дерзае, защото Джули е друга класа в сравнение с работничките, а освен това му плаща пицата и чашата вино в модно заведение, в което ходят заедно понякога. Модната агенция обаче се оказва пирамида и моделските мераци на Азис умират. Но не и желанието да бъде звезда.
Известна е историята, в която докато мечтае, става барман, но тъй като в свободното си време изпълнява евангелски песнопения, този факт не остава незабелязан от шефовете на заведението.
Една от първите му изяви е в ансамбъл Рома. През 1996 г. опитва късмета си с хита на Фюджийс Killing Me Softly в Хит минус едно. Твърди, че никой от комисията не изслушал парчето докрай просто защото Васко е циганин.
Когато малкият е на 11 години, семейството заминава на гурбет в Германия. Там невръстната бъдеща звезда разхожда домашните любимци на състоятелни германци, за което получава по 12 марки на час.
В Германия се ражда и сестра му Матилда, която се прочу с изумителната си гръдна обиколка. След завръщането му, както се казва, останалото е история. Васил отива в Съни мюзик с колекцията си от евангелистки песни. Първия си записан албум Сълза той определя като „пълна боза“.
Някаква популярност набира с втория си албум — Мъжете също плачат, лансиран от тогавашния тв водещ и сегашен депутат, обвинен за педофилия, Владо Кузов. След това Васко вече не е мъж, макар често да плаче, а се превръща в явлението Азис. В тази своя роля малкият ром от Костинброд попадна в челото на класацията Великите българи. Остана само да се сдобие с наследник, за да затвърди статуса си. И това ще се случи съвсем скоро.
След бутафорния брак с приятеля си Ники Първанов – Китаеца, Азис стана и татко от прислужницата си Гала през лятото на 2007 година.

През 2006г. Азис издава книга "Аз Азис". След бутафорния брак с приятеля си Ники Първанов – Китаеца, Азис стана и татко от прислужницата си Гала през лятото на 2007 година. Азис може и да се похвали със свое собствено шоу „Вечерното шоу на Азис”, което вървеше по вече несъществуващата телевизия TV 2, по-късно преименувана на PRO BG. Въпреки многобройните си любовни авантюри Васил продължава да живее под един покрив с последното си гадже Богдан, по-известен като Боби на Азис.

Новини

Азис смени визията

Кралят на поп-фолка Азис разбуни духовете с нова визия....

Азис четири години под домашен арест

Славата трудно понесла на Азис. При него всичко дойде...

Азис и Биг Брадър неразделни

Откакто стана част от екипа на водещите на Биг Брадър,...

Подигравка с Азис вбеси феновете

Върлите фенове на Краля на поп-фолка Азис не одобриха...

Албанци направиха кавър на песен на Азис и Мария

Моля те не ми звъни - песента, събрала творческия...

Азис и Алекс Сърчаджиева вечерят заедно

Вчера вечерта Кралят на фолка сподели кадър, на който...

Стотици пяха заедно с Азис в Мегами Клуб-хотел Маринела

Кралят на фолка Азис изнесе концерт в столичния клуб...

Няма коментари към този профил !