профили

Шон Пол

Шон Пол

Рождена дата: 08.01.1973
Пол: Мъж

Шон Пол може да бъде обявен за култова фигура в съвременния шоубизнес. Неговата сфера е dancehall reggae. С хип хоп елементи, изкусно вплетени в парчетата му, той успя да привлече младежката аудитория, но и да впечатли позитивно критиката. Някои от дуетите му, включително този с Бионсе Ноулс, зариби още повече фенове по света.
Шон е роден на 8 януари 1973 година в Кингстоун, Ямайка в семейство на португалец и китайка. Добре известно е, че Ямайка е родина на регето, което съвсем адекватно обяснява защо Шон посвещава творческата си енергия именно на него.
Още от малък е въведен от майка си в света на музиката и съответно увещаван да бъде записан на пиано, да получи класическо образование и пр. Но талантливият музикант се противопоставя на подобни натрапени форми на обучение, не чувства нужда да изпълнява написано от други, дори безспорно велики композитори, и успява да убеди майка си, че ще следва единствено себе си. Добрата дама очевидно приема предизвикателството синът й да остане самоук музикант. Тя дори му подарява първия му музикален инструмент, когато Шон навършва 13 години.
Както и другите членове на семейството, Шон е привлечен от спорта. Тренира водни спортове, участва в много национални и международни състезания. Успоредно с това започва и работата му като DJ.

Новини

Шон Пол стана баща за първи път

Музикантът Шон Пол обяви, че е станал баща за първи път....

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !