профили

Мадона

Мадона

Рождена дата: 16.08.1958
Пол: Жена

Великата Мадона Луиз Вероника Чиконе е родена на 16 август 1958 година в Бей Сити, Мичигън в семейството на италиано-американеца Силвио Тони П. Чиконе и Мадона Луиз Фортин. Певицата се идентифицира като италиано-американка. Израства в католическо семейство. Има седем братя и сестри.
Майка й умира на 31-годишна възраст от рак на гърдата, когато Мадона тогава е на 5 години. Певицата често споменава каква роля е изиграла смъртта на майка й върху кариерата й и върху нея самата. След смъртта на съпругата си, Силвио наема камериерка, за която по-късно се жени. Двамата имат две деца.
Силвио държи всичките му деца да ходят на уроци по музика. След няколко месеца прекарани в изучаване на пиано, Мадона успява да убеди баща си да замени тези уроци с уроци по балет. Тя доказва, че е талантлива танцьорка.
Мадона учи в гимназията Рочестър Адамс, където е пълна отличничка. Изявява се като мажоретка. След като завършва, получава стипендия (заради успеха си в танците) от Мичиганския университет. Насърчена от учителя си по танци Кристофър Флин, Мадона изоставя следването си само след един семестър и се премества в Ню Йорк, за да търси успех като танцьорка. Учи модерни танци при легендата Марта Греъм.
След като участва като танцьорка за френската дискозвезда Патрик Хернандес в турнето му от 1978, неопитната Мадона решава да изостави танците. Насочва се към правенето на музика. Сформира няколко групи, сред които Breakfast Club и Emmy. Пише сама няколко песни, чрез които става известна в няколко местни нюйоркски клуба.
През 1982 певицата подписва договор със Сайър Рекърдс. Първото демо, което записва, е песента Ain't No Big Deal - написана от нейния чест сътрудник Стивън Брей, но продуцирането му бива отложено, тъй като по това време групата Barracuda го издава като сингъл.
Първият хит на Мадона е Everybod, продуциран от Марк Каминс. Песента стига до номер 3 в класацията на Билборд за танцувални песни.
Не е нужно да се изброяват неизброимите участия, албуми и сингли на най-голямата световна звезда по пътя й нагоре. Няма човек, на когото да не е известно, че пътят й е възходящ.
Пресата определя турнето на Мадона от 2006 година като поредния скандал на певицата поради острите нападки срещу Джордж Буш (когото тя безсрамно сравнява с Хитлер) и препратките към Християнството - Мадона пее разпъната на кръст. Заради това богохулство Руската православна църква призова към бойкотиране на концерта на звездата в Москва през 2007 година.
Новият проект на Мадона е с участието на много продуценти като Тимбаленд, Джъстин Тимбърлейк и непотвърдени слухове за Патрик Леонард, Фарел Уилямс, Феликс Да Хаус Кет и Рик Ноулс. Албумът излезе в началото на 2008 година под заглавието Hard Candy.
Мадона е специална не само като творец, но и като личност – тя има езотерични интереси и името й често се спряга във връзка с Кабала, Йога и други древни системи и учения.
Певицата участва в многобройни благотворителни концерти и събития.

снимка:image.net

Новини

$1,5 милиона пращат Мадона на Евровизия

Поп иконата Мадона да даде тон за песен на предстоящото...

Мадона нямала пари за дрехи и си шиела сама

Двете млади дами от снимката са Мадона и нейната сестра...

Мадона отбеляза Кървавата луна с нова визия

Мадона смени рязко визията и от дългогодишна блондинка се...

Мадона е готова за шоу

Любимката на няколко поколения меломани Мадона се...

Мадона си сложи импланти отзад?

Поп иконата Мадона за пореден път превзе скандално...

Мадона отново обвини Гага в плагиатство

Дали великите умове наистина мислят еднакво? Или...

Мадона се събра с всички свои деца

Мадона посрещна Деня на благодарността с всичките си шест...

галерия

  1. Мадона  

видео галерия

  1. Мадона дава уроци  

Няма коментари към този профил !