Notice: Undefined property: Smarty::$cacheing in /home/slava/m.slava.bg/lib/Smarty.class.php on line 697
slava.bg - Профилът на Адриана Лима

профили

Адриана Лима

Адриана Лима

Рождена дата: 12.06.1981
Пол: Жена

Адриана Франческа Лима е родена на 12 юни 1981г. в град Салвадор, щата Баия, Бразилия.Лима е супер модел, известна най-вече като един от ангелите на Victoria's Secret.


Животът на Адриана не се отличавал много от този на останалите момичета, докато не била "открита", когато пазарувала в местен търговски център. Тогава е едва на 13 години, но потенциалът й за изява като модел бил очевиден. На 15 години (1996 г.) побеждава в престижния конкурс "Форд супермодел на Бразилия", организиран от Ford Models . По-късно същата година завършва втора на международния конкурс "Форд супермодел на света".
Скоро след това Лима се премества в Ню Йорк и подписва договор с Elite Model. Появява се на страниците на международните издания на списанията Vogue и Marie Clair (1997-98) и дефилира за Кристиан Лакроа, Валентино и др. Първият голям пробив на Адриана обаче идва, след като се появява на билборд на Vassarette насред площад Таймс скуеър. Започва кариера и като модел за печатните медии и става рекламно лице на марката дрехи Guess.
Продължава да работи за известни марки като Maybelline, bebe и Mossimo и се появява на кориците и уводните статии на списания за висшата мода - Harper's Bazaar, ELLE. Вероятно е най-известна с работата си за Victoria's Secret, където има статут "ангел". Адриана за първи път озарява модния подиум на Victoria's Secret през 2001 г., а през 2003 г. открива тяхното ежегодно модно шоу (Victoria's Secret Fashion Show 2003).
През 2001 г. Лима участва във филмчето "The Follow" от серията късометражни филми "The Hire" на BMW. Във филма Клайв Оуен играе като детектив, нает да преследва героинята на Адриана, която е набедена в изневяра на своя известен съпруг (игран от Мики Рурк).

Адриана е имала връзки с известни личности, в това число и с рок музиканта Лени Кравиц, с когото са разделени от 2003 г.
През април 2006 г. Лима заяви, че следвайки католическите си религиозни убеждения, тя все още е девствена, добявяйки - "Сексът е за след брака. Мъжете трябва да уважават моя избор. Ако не го уважават, значи не ме желаят."

Новини

Eat Like An Angel: Диетата на Адриана Лима

В началото на месец ноември, Адриана Лима излезе за...

Адриана Лима се сбогува с ангелските си крила и Victoria’s Secret

Прелестната Адриана Лима – един от най-красивите...

Сръбските медии скочиха на Адриана Лима

Супермоделът Адриана Лима е на крилете на любовта и това...

Адриана Лима е лудо влюбена

Моделът Адриана Лима изглежда по-влюбена отвсякога....

Адриана Лима разпалва фантазиите на боксовия ринг

Адриана Лима отново доказа, че не е ѝ е нужен грим, за...

Адриана Лима с екип на Бразилия на ревю

Световното първенство по футбол е завладяло дори света...

Адриана Лима преоценява кариерата си

Бразилският супермодел и дългогодишният ангел на Виктория...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !