профили

Шарън Стоун

Шарън Стоун

Рождена дата: 10.03.1958
Пол: Жена

Шарън Стоун е американска актриса, манекенка и продуцент. Родена е в Мийдвил, Пенсилвания. Стоун прави своя дебют в киното с кратко, но запомнящо се появяване – тя е русата богиня, зърната от Уди Алън, докато той седи в отминаващ влак в “Спомени от звезден прах”. Първата й централна роля е като приятелката на Райън О`Нийл – млада актриса, която не вижда грешките си в “Непреодолими различия”. Получава роли и във филмите “Мините на цар Соломон”, “Алън Куотърмейн и изгубеният град на златото”,  “Екшън Джексън”, “Ножици”, “Той каза, тя каза”, които се оказват безценни за изграждането й като актриса.
Едва обаче в “Зов за завръщане”, в който работи заедно с Арнолд Шварценегер, Шарън си извоюва признанието на критиците. Малко след това  играе с Майкъл Дъглас в “Първичен инстинкт” – филмов хит за 1991г., носителка е на номинация за “Златен глобус”за запомнящото се изпълнение на ролята на Катрин Трамел.
След това играе в психосексуалния трилъл “Сливър” – световен фаворит на боксофискласациите, играе и с Ричард Гиър в “Интерсекшън” – отзивите, за който показват, че е направила роля, която се различава от очакванията на публиката. За изпълнението си в “Казино” – където партнира на Робърт де Ниро, под режисурата на Мартин Скорсезе, тя е номинирана за награда на Академията в раздела за “Най-добра актриса” за 1995г. Филмът ни я представя като Джинджър, момиче от Лас Вегас, което бавно се самоунищожава като съпруга на бандит. През 1996г. Шарън играе убийца в “Последен танц” и ледена, носеща смърт, любовница в “Диаболично”.
Следващата поява на Стоун е в “Муза” – партнира на Албърт Брукс в тази комедия, на която той е режисьор и сценарист.

Новини

Шарън Стоун отбеляза 61 с целувчена торта

Звездата от Първичен инстинкт Шарън Стоун навърши 61...

60-годишната Шарън Стоун разходи младо гадже в Испания

Шарън Стоун не си губи времето и се радва на високите...

Шарън Стоун се раздели с младото си гадже

60-годишната Шарън Стоун се е разделила с по-младото си...

Шарън Стоун и Джон Малкович в антуража на Новият папа

Шарън Стоун и Джон Малкович ще се включат в снимките на...

Шарън Стоун показа в какъв лукс тъне

Покупката на този недвижим имот става след ролята ѝ в...

Шарън Стоун излиза с младо гадже

Няколко дни, след като навърши 60 години, Шарън Стоун бе...

Шарън Стоун се застъпи за Джеймс Франко

Шарън Стоун реши да подкрепи своя колега Джеймс Франко,...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !