профили

Цонко Цонев

Цонко Цонев

Рождена дата: 03.06.1967
Пол: Мъж

Цонко Цонев е прочутият кмет на Каварна, благодарение на когото стълпотворение от западни роквеличия нахлу в България. Някои от тях са DIO, Deep Purple, Whitesnake, Gamma Ray, Accept, Glen Hughes. На българска земя стъпиха също Motorhead, ескортирани в Каварна от рокери. Тричасовият Manowar земетръс пък няма аналог като събитие с екстазен ефект върху феновете.
Цонко е роден на 3 юни 1967 година, зодия Близнаци. Завършва средно образование в МГ Иван Вазов в Добрич. Висше образование получава в Юридическия факултет на СУ.
Първо работи като юрист в община Каварна, а после като общински съветник отново там. Адвокат е в колегията на Добрич и е специалист по граждански дела.
Докато майка му преподава в Братислава, Цонко се запалва по рока. Често пътува до Полша, Чехия, Унгария. В Будапеща за първи път чува Лед Цепелин. Вдъхновен е от унгарските Омега и Пирамиш.
През 2005 година Цонев бе предпочетен за Мъж на годината, като задминава останалите с него на финалната права атрактивни претенденти за първото място Сергей Станишев и Иво Папазов. Митичният кмет пребори в класацията харизмата на Бойко Борисов и сложи в джоба си Стефан Данаилов и Георги Първанов.
Благоверната на кмета Анна го обявява за мъж на живота си, като разкрива, че двамата живеят по-скоро като гаджета, необременени с идеи за съпружество по канон. Имат две деца.
Данчо Караджов го определя като мисионер. Мисията му е да „редактира живата история на рока”.
Цонко споделя, че в музикален план амбициите му са да доведе големи групи в България, а в човешки план, желанието му е да даде тласък за необратимо развитие на община Каварна. И той вече го прави. Десетки инвеститори са необратимо примамени от преди просто морската провинция, а понастоящем предпочитаната дестинация за музикални титани Каварна.

Кметът е и президент на футболния клуб Калиакра/Каварна/ и голямата му амбиция беше да го вкара в А група. За негово, както и за всички каварненци, разочарование отборът отстъпи на баражите пред пернишкия Миньор.

 

 

 

Новини

Цонко Цонев застана пред камерата на „Кецове“

„Рядко ми се налага да нося официални обувки и...

Цонко Цонев ожени Иван и Вихра

Менделсон на 12 китари звуча за брачната церемония на...

Цонко с рок-РД

Кметът на Каварна Цонко Цонев отпразнува 41-вия си...

Цонко Цонев на откриване на ресторант

Кметът на Каварна Цонко Цонев пристигна чак в София, за...

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !