профили

Тайра Банкс

Тайра Банкс

Рождена дата: 04.12.1973
Пол: Мъж

Тайра Банкс е родена на 4 декември 1973 година и е афроамериканският супер топмодел и телевизионна личност. Тя е родена в Ингълууд, Калифорния. Учи в Лос Анджелис в частно католическо училище.
През 1991 година Банкс започва първа година в Loyola Marymouth University, когато елитна модна агенция възлага на 17-годишната Тайра първия й ангажимен като модел.Първата работа дава успешен старт на дългата кариера на Тайра в модата: ,, Един агент видя моите снимки и каза, че съм момичето, което търси в Париж ... Без да се замислям, тръгнах сама към големия свят на моделите. И така изкарах пари за колежа! "
Но впоследствие вместо да учи в университета, Тайра все по-често ходи в Париж  за модни дифилета и скоро получава световна слава. Става лице на разнообразни модни списания, реклами и билбордове. Има изяви в CoverGirl, Swatch, PePsi, Nike, Tommy Hilfiger, Ralph и Lauren Dolce Gabbana. Няколко години след появата й Наоми Кембъл казва, че Банкс не е специална и прекалено сладка. Все по-големият успех на Тайра измества британката Наоми Кембъл от Chanell 1. Днес двете се опитват да стопят ледовете помежду си. Тайра се снима и в каталог на Виктория Сикрет и именно с тази работа стана още по-популярна.
Банкс споделя пред The Sun: ,, Аз съм напълно против пластичната хирургия. Много хора си мислят, че в моите гърди има импланти, защото смятат че само така се успява с този бизнес. "
Въпреки огромния успех като супермодел, Банкс започва рисковано начинание за всеки модел, а именно - превръща се в медийна личност. Тя е домакиня, член на жури и изпълнителен продуцент на телевизионното предаване ,, Топ Модели ".Шоуто е на първо място по рейтинг и често е описвано като ,,BigBrother" за стил и мода.
В това риалити шоу се съзтезават 10 обикновени момичета. Всяко едно от тях се бори за голямата награда, а именно да е бъдещият Топ Модел на Америка. Минавайки през много трансформации, десетте момичета трябва да овладеят сложното изкуство, наречено мода. Всяка серия, едно от момичетата, което не се е справило със задачите, дадени преди това, си отива. Жури, съставено от модни критици, начело на което стои Тайра Банкс, определя кой да си тръгне и кой да остане. Тук не е важно да си с перфектна фигура или да си фотогеничен, трябва да можеш да съчетаваш много и най-разнообразни качества. Освен това момичетата всекидневно са наблюдавани от камери, показващи всяка тяхна стъпка. Накрая остава само една. Тя получава договор с Revlon, договор с агенцията за модели Wilhemina Models и поява в списанието Marie Claire.

Новини

Тайра Банкс отваря тематичен парк за модели

Супермоделът Тайра Банкс ще отвори свой собствен...

Тайра Банкс налива пет години сценария за В човешки облик 2

Супермоделът Тайра Банкс разкри, че е работила за...

Aнастейша и Тайра Банкс са музи на Ботичели

Модна къща Roberto Botticelli притежава дълга история на...

Тайра Банкс шокира със снимка без грим

Тайра Банкс е един от най-известните топ модели на...

Тайра Банкс и Ерик Ейсла се разделиха

Супермоделът Тайра Банкс отново влиза в графата...

Тайра Банкс вече е сама

Актрисата, певица, телевизионна водеща, продуцентка и...

Тайра Банкс за пръв път показа сина си за Деня на бащата

Малкият Йорк се появи на бял свят на 27 януари 2016г....

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !