профили

Ъпсурт

Ъпсурт

Пол: Мъж

Ъпсурт са запазена марка в хип-хопа. Социалните им текстове с шеговито звучене на ръба на цензурата ги разграничават от типичното простеене в жанра. Ъпсурт са концептуални. Това, което изпълняват, не съдържа самоцелни псувни, нито каквато и да е цветиста фразеология, лишена от идея.

Хрумката за името на групата идва от фразата на един полицай, че: „Абсурд, абсурд...”, престъпниците не могат да се ловят. По тоя повод момчетата решават да „изчанчат” до неузнаваемост тази дума.

В началото на уникалната си творческа кариера се забавляват, като се записват на касетофон и се слушат след това. През 1996 година успяват да направят първите си студийни записи, а пътят им към славното рапърство започва през 1997 година, когато печелят първо място на фестивал в Разград в съревнование с 26 групи. Следва поканата на Теди Кацарова да направят песен заедно, а резултатът е добър.

През 2000 година групата вече е на осеммесечно турне в страната, а на музикалния пазар се вихри култовото парче Чекай малко.

През 2001 година са с един член по-малко – Шлеви Долният ги напуска и се ражда трети поред албум PopFolk. Едноименната песен, заедно с парчето Искам твоето тяло, стават тотални хитове.

Шарените им музикални съучастия са с Белослава в Твойта майка също, с Галя от Каризма и Милен Цветков в 3 в 1, със Стоян Роянов (ексцентричен творец, познат още като Я - Я) в Пияни.

През 2006 година Ицо Хазарта, Бат Венци и Буч забиват единствения си сингъл за годината Втора цедка, като испанската хип-хопърка Мала Родригес им партнира в него. Заедно с Лора Караджова правя хита си Звездата.

Идейни опоненти на Мишо Шамара, Ъпсурт спорят с него за авторствто върху музиката на Фенки, фенки.

 

 

Новини

Любо Киров, Графа и Ъпсурт забиват в Лозенец

Горещ август очаква любителите на нощния живот в Hacienda...

DJ Cass и Балет Нова на концерта на Ъпсурт на 13 май

С ударен DJ сет ще стартира разбиващият концерт на Ъпсурт...

Ъпсурт с голям концерт в София

Най-успешната хип-хоп група у нас -...

Ъпсурт и Миленита с общ концерт

В навечерието на коледните празници Ъпсурт, Миленита,...

Ъпсурт и Dia на тазгодишния Фестивал на цветовете

В тазгодишното трето издание на Фестивал на цветовете ще...

галерия

  1. Ъпсурт  

видео галерия

  1. Ъпсурт - Мрън мрън  

Няма коментари към този профил !