профили

Жени Живкова

Жени Живкова

Рождена дата: 07.11.1965
Пол: Жена

Жени Живкова е родена на 7 ноември 1965 г. в София. Тя е дъщеря на Людмила Живкова – легендарен културен министър на България от 1971 до 1981 г. и на инж. Любомир Стойчев. Родителите й се развеждат малко по-късно. След смъртта на майка й Жени е осиновена от дядо си Тодор Живков, председател на Държавния съвет на НРБългария и генерален секретар на ЦК на БКП, който управлява страната в продължение на 33 години. На 10 ноември 1989 г. той е свален от власт. През първите години на промените семейството му е многократно разследвано, тече дело за отнемане на къщата в Бояна на Жени Живкова заради една запетая в договора за закупуването й. Тя притежава и кокетен апартамент в т.нар. “каза бланка” на ул. Сан Стефано в центъра на София, чийто наемател известно време е японската мултимилионерка Масако Оя. От средата на 90-те години Жени се захваща с моден бизнес. Постепенно ревютата на нейната модна къща Жени Стил стават своеобразно откриване на софийските светски сезони. На тях присъстват първата дама Зорка Първанова, царската съпруга Маргарита, половинката на Бойко Борисов – банкерката Цветелина Бориславова.
Жени е майка на две деца – Людмила и Андреа, от брака й с бизнесмена Андрей Стефанов, сключен в деня след 10 ноември 1989 г. Тяхна кума е най-богатата българка Лора Видинлиева, която и до днес поддържа прекрасни отношения с Живкови. Те й ходят на гости в нейните къщи в Стреза, Италия и в Кейптаун, ЮАР.
През 2001 и 2005 г. Евгения Живкова е избрана за депутат от БСП и членува в комисиите, които се занимават с образованието и децата. Народната представителка се опитва да възроди делото на майка си, като организира чествания на Асамблея Знаме на мира, която догодина навършва три десетилетия.

Новини

Жени Живкова събра елита на ревю

Дизайнерката Жени Живкова традиционно откри сезона на...

Жени Живкова представя колекция Есен/Зима 2018-2019

Новата колекция на модна къща „Жени стил“ с...

Ревю на Жени Живкова откри Sofia Fashion Week

С ревю на известната българска дизайнерка Жени Живкова...

Жени Живкова открива Sofia Fashion Week

От 27 до 30 март в зала ЕФЕ на хотел Маринела на едно...

Жени Живкова представи колекция есен/зима 2017-2018

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения...

Жени Живкова показва нова колекция

Дизайнерката Жени Живкова ще представи новите си...

Жени Живкова в чест на Фреди Меркюри

Модна къща Жени Стил с дизайнер Евгения Живкова представи...

Няма коментари към този профил !