Notice: Undefined property: Smarty::$cacheing in /home/slava/m.slava.bg/lib/Smarty.class.php on line 697
slava.bg - Профилът на Димитър Рачков

профили

Димитър Рачков

Димитър Рачков

Рождена дата: 18.09.1972
Пол: Мъж

Димитър Рачков е най-популярен на широката аудитория като един от водещите на Господари на ефира и на новия проект на НТВ Сенаторите.

Роден е на 18 септември 1972 година в Бургас. Учи в Строителния техникум в родния си град – специалност Геодезия и картография. По-късно завършва НАТФИЗ и започва с актьорската си работа в сливенския театър. Прощъпулникът му на софийска сцена е в Малък градски театър зад канала, скоро след което идват участията му в Народния театър, където играе първо в Двубой по Вазов.

Рачков може да се похвали с 30 театрални роли и по-малко в киното. Години наред участва в тв предаването Клуб НЛО, по-скоро като периферен персонаж, след което е харесан за главно действащо лице в Господари на ефира.

Актьорът трайно ще остане в паметта на ценителите с неподражаемото си въплъщение като глас на героя зад кадър Бай Брадър от едноименната рубрика на Господари на ефира. Тайното оръжие на Рачков е автентичен бургаски акцент, който прави сценичния му образ уникален, особено в превъплъщението му като колоритния Калеко Алеко. Актьорът има сантиментални предпочитания към образите на брадърите Коцето и Панайот, които смята за едни от най-успешните си ролеви избори. Споделя, че за него не е важна имитацията, а пародирането и успява да наложи собствен жанр, който можем да приемем за разклонение на комедийните пародии в киното.

На 1 ноември 2006 година стана баща на момченце – Димитър Рачков-младши. Приятелката му Христина също е актриса, но напоследък се изявява предимно като сценарист.

Новини

Лихвари взели апартамент на Рачков

Големи ядове и неволи бере Димитър Рачков в последно...

Рачков и Фънки в люта война

Водещият Димитър Рачков и журито в "Като две капки...

Пак пипнаха брата на Рачков с наркотици

Петър, чийто батко е водещият на „Като две капки...

500 лв. в минута за Рачков

Рекордните 100 000 лева заработи Димитър Рачков от две...

Рачков и Мария се събраха, но си поставиха тежко условие

Водещите Мария Игнатова и Димитър Рачков отново се...

Евтим Милошев отглежда сина на Рачков

Те са двама бащи и 11-годишно момче, разумно като голям...

Игнатова смени Рачков с авер на Меси

Тв водещата е сменила Димитър Рачков с по-млад негов...

Няма коментари към този профил !