Notice: Undefined property: Smarty::$cacheing in /home/slava/m.slava.bg/lib/Smarty.class.php on line 697
slava.bg - Профилът на Йордан Йовчев

профили

Йордан Йовчев

Йордан Йовчев

Рождена дата: 24.02.1973
Пол: Мъж

Йордан Йовчев е роден на 24 февруари 1973 година в Пловдив. Той е най-успешният български спортен гимнастик. В кариерата си до момента има четири медала от олимпийски игри – един сребърен и три бронзови. Два пъти е двоен световен шампион – на земя и халки (2001, 2003) и два пъти се класира втори (2002).
На предстоящата олимпиада в Пекин Данчо ще направи уникален рекорд. Той е единственият гимнастик на планетата, който ще участва на най-големия спортен форум за пети път. Пловдивчанинът има шанс да спечели отличието, което му липса и което на игрите в Атина му бе отнето незаслужено – златния медал. В гръцката столица през 2004 година той бе с класи над представителя на домакините Димостенис Тамбакос, но съдиите не посмяха да му дадат заслужената награда.
Първите си крачки в спортната гимнастика Данчо прави, когато е на седем години. Негов треньор е Живко Добрев. След олимпиадата в Атланта през 1996 година се премества да живее в САЩ. На няколко пъти обявява, че няма никакво намерение да се връща в България. Той обаче не се съгласява да се състезава за Щатите, въпреки че такива предложения са му отправяни неведнъж. През 2007 година Йовчев променя намерението си и се установява в Пловдив. Помага на Краси Дунев, който неотдавна отвори център по спортна гимнастика. Данчо се занимава с оборудването и с тренировките на децата. Джобният Херкулес е женен за Боряна, двамата имат шестгодишен син – Джордан.
Освен медали българинът е печелил и редица други награди – спортист на България за 2001 година, спортист на Балканите за 2003 година, мъж на годината за 2004 година.

Новини

Йордан Йовчев и Андреа влизат в Столичаните

Гимнастикът-легенда Йордан Йовчев влиза в Столичани в...

Йордан Йовчев в дуел с Павел и Венци Венц

Легендата на българската спортна гимнастика Йордан Йовчев...

Йордан Йовчев стана готвач

Йордан Йовчев влезе в ролята на шеф-готвач за една вечер....

Йовчев става заместник- министър

Легендарният гимнастик Йордан Йовчев ще бъде...

Албена Денкова става водеща

Албена Денкова е нежната половина в тандема, който ще...

Феноменалният Йовчев влезе в историята

Легендата в българската спортна гимнастика Йордан Йовчев...

Нина Добрев вика за Йордан Йовчев

Сексапилната актриса Нина Добрев показа подкрепата си...

Няма коментари към този профил !