профили

Марк Вали

Марк Вали

Пол: Мъж

Макар и на 43 години, Марк Вали е в чудесна форма. Актьорът участва като тъповатия бивш морски пехотинец Брад в Адвокатите от Бостън (излъчван по Fox Life) и като живеещия като съквартирант на шеметната Сиена Милър полицай Еди от Янки в Скотланд Ярд (Fox Crime).
Всъщност и за двата образа той си има бойна закалка. Наистина е бил морски пехотинец, а после е бил и кадрови военен, стига до чин лейтенант, което не е много по-различно като интелектуално ниво от полицейски офицер.
Чаровният блондин е роден навръх Бъдни вечер през 1964 година, буквално няколко дни след Брад Пит, в малък град, недалеч от Ню Йорк. През 1987 година завършва Военната академия в САЩ. Любопитен факт от биографията му е, че е сред войниците, взели участие в операция Пустинна буря през 1991 година. Войната в Персийския залив калява характера му, но Марк разбира, че е роден за нещо твърде различно от бойното поле. Завършва математика.
Първите стъпки в актьорството прави в Германия, където живее в продължение на пет години. Следва в актьорска школа в Берлин. Немците го учат на дисциплина, което в последствие се оказва доста полезно за него. Макар и стопроцентов американец, той твърди, че е попил от манталитета на германците и е научил много от тях.
Когато се връща в Щатите обаче, не му тръгва по вода. Вместо да прави удар след удар в киното, е принуден да се задоволява с участия в различни реклами, осигурени му не от талант, а от 24-каратовата усмивка, квадратната брадичка, русата коса и сините очи.
Дебютната му роля обаче е в истински кинохит. Това е филмът Невинният, където участва Антъни Хопкинс. Преди това Марк все пак успява да се снима и в няколко европейски филма, докато чака да започне истинска актьорска работа в Америка.
От 1994 година до 1997 година зрителките плакнат очи, гледайки го в сапунената опера Дните на нашия живот – алтернатива на безкрайната и толкова обичана у нас сага Дързост и красота. Даже протестират, когато изчезва от сериала, веднага щом като приключва 3-годишният му договор.
Голям удар прави с участията си в излъчвания навремето в България сериал Пасадена. Появява се в класиката Спешно отделение, даже и в Шрек 3. Ролята, която е най-далече от неговата мъжкарска същност, е на любовник на Рупърт Еверет във филма с неговата приятелка Мадона Почти идеално. Играл е даже Робърт Кенеди в тв адаптация за живота на убития брат на най-обичания американски президент.
Марк има дъщеря – Шери, която обожава и не спира да глези. Категоричен е, че тя е и винаги ще си остане най-важната жена в живота му, откакто е разделен с нейната майка Кетрин Кендал.
 

Новини

Няма новини, свързани с този профил.

галерия

Няма снимки, свързани с този профил.

Няма коментари към този профил !