Вегетарианци проядоха месо заради Фермата

19.11.2017 09:13 | Видян 1446 пъти

Вегетарианци проядоха месо заради Фермата

Наставничката на Фермата Бети за пореден показа кулинарни върхове с гозбите, които върти в семейното ранчо в родопското село Горно поле, пише БЛИЦ. Чести техни гости са групи чужденци, дошли да опознаят дивата България и нейната традиционна кухня. 

Вкусотиите на Бети накараха дори заклети вегетарианци и вегани да проядат месо. 

„17-годишна вегетарианка изяде пълна чиния с телешко по специалната ни рецепта за телешко в тиква. Каза, че не може да спре да яде. 25-годишен вегетарианец също изяде едно парченце от баницата с телешко месо. И двамата опитваха месо за първи път“, разказва за случките Бети. 

А ето и рецептата за прословутото телешко в тиква, което изкушава дори вегетарианците. Продукти: 1 голяма тиква 1 кг телешко 1 кг лук Домашна чубрица Кимион Черен пипер Червен пипер Сол Оригиналната рецепта е с див заек, но стопанката на Фермата Бети я приготвя с телешко, тъй като месото на дивия заек е кисело. 

Тази рецепта е запазено марка на Бети, която посреща гостите на Дивата ферма с този специалитет. Една средно голяма тиква се издълбава и почиства от семките, като се първо се изрязва капаче.

Изчиства се и се нарязва около 1 килограм лук. Лукът се пържи, като в края към него се добавя месото, нарязано на малки парчета. Добавя се домашна чубрица, червен и черен пипер, кимион и сол на вкус. Със сместа се пълни тиквата, слага се капака. За по-бързо приготвяне капака се увива и с фолио. Тиквата се пече около 4 часа на 160 градуса.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Връзката на Том Круз и дъщеря му се...

Дъщерята на Том Круз и Кейти Холмс Сури прекара голяма...

Откриха некропол на дете-цар на 5000...

Гост в студиото при Росен Петров е самият потомък на...

Няма коментари към тази новина !