Колко са процентите в Брадъра: 80 или повече?

15.11.2017 12:00 | Видян 1475 пъти

Колко са процентите в Брадъра: 80 или повече?

80-те процента, които станаха толкова модни напоследък, покрай думите на един депутат, оценил някои качества на нацията, са тема все по-вълнуваща. Животът непрестанно ни дава поводи да се замислим, въпреки че грозно прозвуча репликата му, дали не е донякъде прав. Като говорим за примери, телевизионният праймтайм ни натрапва в очите Биг Брадър Моуст Уонтед. Какъв е Онзи процент сред обитателите на Къщата, приемани или поне пиарствани като извадка от т.нар. елит или от хората, които попадат в медиите, или като извадка от обществото?
 
Логиката е следната: ако 80% от тези са, каквито депутатът е рекъл, а те правят много, за да се докажат "в тази посока", какво говори това за зрителите, които явно изпитват интерес към въпросните особи, след като им се въртят из публичното пространство и някой им плаща за месец суми в пъти по-големи от средната годишна българска заплата, за да забавляват публиката?
 
Разбира се, бихме могли да зададем и още въпроси:

Защо така щедро финансираният от джобовете ни на данъкоплатци СЕМ, чиито членове раздават обиди и политически присъди, не си гледа работата и допуска подобни отвращения в праймтайма на подопечните му ефирни телевизии?
 
Защо налагането на подобни модели на личностно развитие и на поведение, каквито гледаме в Брадъра не просто се допускат, ами се толерират?
 
Защо всяка година равнището, което и без друго е под дъното, продължава да се рови и рови надолу?
 
Не ни разбирайте криво, ние сме ЗА шоубизнеса. Обаче не сме ЗА дебилизма.
 
Наблюдаваме и сред депутатите, особено на днешната им сесия, че констатацията на техния колега май най-паче за тях важи.
 
Иначе би ли наричал народът технего брата не поименно, а Мозъка, Ментата и тем подобни иначе красиви неща?
 
Биха ли казвали, че Пекин е столица на Виетнам или че петелът е безгръбначно животно? Ние само питаме, понеже наблюдаваме, не е коментар.
 
Апропо, вместо да се дават пари на разни слънца и луни, не би ли спестило бюджет, ако предаваха със стотици камери живота на депутатите, ама не само в пленарната зала? Ние и без друго им осигуряваме яки заплати за нищо, поне шоу да ни правят, а като ги наблюдаваме те го могат не по-зле от шоузнаменитостите?
 
Ще бъде дело народополезно, защото след един само сезон на подобно риалити - все едно дали месец или два, току виж другия път сме избрали не 80% такива и такива, а читави хора да определят нашата собствена съдба. Иначе, ще трябва да се признаем за дебили 100%.
 

автор: СЛАВА

Етикети:
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Братът на Ружа Игнатова влиза в Биг...

Братът на Ружа Игнатова – Константин, е един от...

Смях: Слаби ученици на дъската пред...

Ситуацията: Слаби ученици на дъската пред учител.

Няма коментари към тази новина !