Ивет Лалова приготви храна за превенция от диабет

13.11.2017 12:33 | Видян 1580 пъти

Ивет Лалова приготви храна за превенция от диабет

По повод 14-ти ноември – Световния ден за борба с диабета, Ивет Лалова-Колио,  посланик на кампанията Открито за диабета, демонстрира кулинарните си умения и  приготви храни, подходящи както за здравословна диета, така и за хора с диабет.

Целта на кампанията Открито за диабета, която се организира за шеста поредна година от Sanofi България, е превенция, ранна диагностика на диабета и правилен контрол над заболяването.

„Диабетът е новата световна пандемия. Всеки 11-ти човек по света има диабет. У нас над 450 хиляди българи живеят с това заболяване, като близо половината от тях не са диагностицирани. Много важно е да знаем, че с малки усилия всеки може да се предпази от диабет тип 2. Ежедневна физическа активност и балансиран хранителен режим са в основата на превенцията на диабет тип 2. Затова днес показахме, че здравословната храна освен полезна, е и вкусна.“,  коментира Ивет Лалова - Колио. 

Заедно с шеф Ради Стамболов тя приготви плодово сорбе и сладолед без захар, а лицензираният треньор по канго джъмпс Росен Димитров показа как да поддържаме тялото си във форма.

Планина от захар, криеща малко познати факти за диабета, както и безплатни рецепти, подготвени от едни от най-популярните кулинарни блогъри у нас, зарадваха посетителите на събитието.

По случай световния ден за борба с диабета, през месеците октомври и ноември кампанията  Открито за диабета осигурява безплатни измервания на кръвна захар и гликиран хемоглобин в 12 града в България.

До момента са измерени над 650 човека – сред тях има както хора с диабет, така и здрави хора. Целта на безплатните измервания е да предостави възможност за профилактика на здравите и контрол на заболяването на хората с диабет, увеличавайки достъпа до здравни грижи в малки и големи градове.

На 20 ноември предстоят изследвания в Кричим, а на 24 ноември в Панагюрище.

автор: СЛАВА

Етикети: , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Имам много пари, защото плащам добри...

Аз не плащам добри заплати, защото имам много пари. Аз...

Ивет Лалова роди първото си дете

Лекоатлетката Ивет Лалова-Колио стана майка за първи...

Няма коментари към тази новина !