90 бона за концерт на Стинг

12.11.2017 09:00 | Видян 1140 пъти

90 бона за концерт на Стинг

Британската рок звезда се очаква да взриви Античния театър през 2018г.

Британската рок звезда от световна класа и актьор Гордън Матю Томас Съмнър, известен като Стинг, получава най-голямо финансиране от община Пловдив за предстоящ концерт през 2018 г. в Пловдив.
 
Сумата от 90 000 лева всъщност е отпусната по проект на София Мюзик Ентерпрайсис АД от общинска комисия, която е оценявала предложения на различни фирми, фондации и творчески състави дали да бъдат включени в културния календар за догодина и каква сума да им бъде дадена.
 
Поводът за пренатовареността на комисията с проекти за финансиране е, че през 2019г. Пловдив е европейска столица на културата. Така с най-много точки – 61, а и средства – 90 000 лева, комисията е оценила проекта за концерта на Стинг догодина.
 
В мотивите да бъдат отпуснати най-много пари точно на този проект се казва, че комисията оценява факта, че организирането на концерти на световни звезди от ранга на Стинг, са изключително високобюджетни.
 
Имайки предвид, че исканата сума покрива само част от хонорара на артиста, проектът се одобрява с пълния размер на финансирането, се аргументират членовете на общинската комисия.
 
Друг интересен проект, който е получил финансиране от община Пловдив е на фондация Българско историческо наследство за средновековен фестивал Животът в Пловдив през средновековието.
 
В града на тепетата и в предишни години са били провеждани средновековни фестивали, но за първи път един от тях получава общински пари. Финансиране в размер на 36 000 лева получава и популярният фестивал Дни на музиката в Балабановата къща, а с 40 000 лева се финансира Нощ Пловдив 2018 на фондация Отворени изкуства.
 
Общинско финансиране получават общо 42 проекта от културния календар на община Пловдив за 2018г.

автор: СЛАВА

Етикети: , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Коя трябва да е модел за подражание:...

Вляво: американският модел Кендъл Дженър по бански,...

Знам кой уби Тупак: Боксьорът Райън...

Миналият месец звездата на американския бокс Райън...

Няма коментари към тази новина !