Последни представления на спектакъла Летище в Младежки театър

31.10.2017 16:38 | Видян 1270 пъти

Последни представления на спектакъла Летище в Младежки театър

На 10 ноември и 22 декември ще се изпълнят последните две представления на спектакъла Летище в Младежки театър.Постановката е обичана от публиката, но театърът залага на нови заглавия в репертоара си, които да предизвикват нови вълнения сред зрителите и да предложат повече разнообразие.

Премиерата на Летище е през ноември 2012. Спектакълът е по пиеса на хърватската авторка Тена Щивичич и представлява динамичен и наситен разказ за пътуването през живота.

Действието се развива в чакалнята на голямо летище, където всички полети са анулирани поради буря, а пътниците остават да чакат своето заминаване. На сцената се преплитат няколко сюжетни линии с различна тематика – среща със стара любов, изневяра, надежда за ново начало, умора от ежедневието.

„От нашето Летище никой не излита. И никой не каца. Ние разказваме историята на хора, задържани на него от обстоятелствата. За това, какво се случва, когато безумният ритъм на истеричния ни живот спре неочаквано, сякаш някой е дръпнал аварийната спирачка, и ние сме принудени да стоим на едно място, да се сблъскаме със самите себе си. Това е история за любовта, самотата, умората и надеждата... “ – казва Владимир Люцканов, режисьор на спектакъла и директор на Младежки театър.

Награди и номинации: Номинация Аскеер 2013 за поддържаща мъжка роля на Вежен Велчовски, Номинация Аскеер 2013 за сценография на Елена Иванова, Младежки театър отправя покана към всички да посетят последните представления на спектакъла Летище.

Постановачният екип на предсавлението е:превод Русанка Ляпова, режисьор Владимир Люцканов, сценография и костюми Елена Иванова и хореография Татяна Соколова. В представлението участват актьорите: Ангелина Славова, Вежен Велчовски, Гергана Христова, Веселина Конакчийска, Искра Донова, Койна Русева, Кристина Янева, проф. д-р Атанас Атанасов, Николай Луканов, Стефан Мавродиев, Ярослава Павлова, Петко Венелинов, Мила Люцканова, Катерина Златарова, Мартина Апостолова, Златина Никифорова, Даниела Филипова и Габриела Станкова.

автор: СЛАВА

Етикети: , , , ,
Добави в: Svejo.net svejo.net Facebook facebook.com

Чарлз ще води семейството на...

Британският крал Чарлз III ще води членове на кралското...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ:...

Сандвич с шуМка скоро във всеки граТ: Фото на деня

Няма коментари към тази новина !